Hyppää pääsisältöön
Getty Images

Suunnittele lähestymislyönnit kahdessa osassa

Huipputulokset urheilussa tulevat monen pienen yksityiskohdan summana. Tämä on etenkin totta golfissa, jossa peliin vaikuttaa niin monta eri tekijää. Oikea lähestymistapa eri tilanteisiin on todella tärkeää.

Lähestymislyönneissä on parasta visualisoida lyönti kokonaisuudessaan. Usein pelaajat vain miettivät lyönnin kokonaismittaa ja suuntaa. Yksityiskohtiin keskittyminen auttaa kuitenkin saamaan pallon lähemmäksi reikää. 

Mieti mihin kohtaan griiniä pallo laskeutuu ja miten se käyttäytyy laskeutumisen jälkeen. Usein amatööri pelaajat osaavat arvioida lyöntiensä kokonaismitan melko tarkasti. Kuinka suuri osa lyönnistä on ilmalentoa ja kuinka paljon rullia, jää monesti epäselväksi. Siksi täyttä ilmalentoa vaativissa lyönneissä klubipelaaja jää usein lyhyeksi. 

Kiinnitä siis enemmän huomiota siihen miten pallo käyttäytyy ilmalennon jälkeen. Jaa lyönti kahteen osaan, ilmalentoon ja rulliin. Kun tiedät lyöntiesi lentopituudet ja rullit tarkasti voit helpommin suunnitella lähestymiset parhaan strategian luomiseksi.

Nyt voit ottaa paremmin huomioon griinien kallistukset tai eri tasot, luomaan hyviä birdiepaikkoja tai valitsemaan järkeviä lyöntejä kentän vaarallisemmille väylille. 

Pitkälyöntisillä pelaajilla spinni saa pallon pysähtymään nopeasti ja rullin arviointia tarvitaan vain kovemmilla griineillä pelattaessa. Pidemmissä lyönneissä pallon sivukierre vaikuttaa lentokaareen enemmän. Draw lyönnissä pallo pomppaa vasemmalle ja fadessa oikealle. Huomattavan usein hyvät amatöörit tai nuoret ammattilaiset eivät ota huomioon sitä miten pallo käyttäytyy laskeutumisen jälkeen. Spinnaavan drawn on laskeuduttavat 1-2 metriä lipusta oikealle, jotta se päätyy mahdollisimman lähelle tai putoaa reikään.  

Mitä paremmin tunnet omat lyöntisi sitä paremmin osaat suunnitella jokaisen lähestymisen kohti parempia tuloksia. 

 

GoGolf suosittelee