Hyppää pääsisältöön
Noora Komulainen jahtaa sunnuntaina jopa uransa avausvoittoa Intiassa
Getty Images

Suomi 100 -päivän golfkuulumiset: Minni ja Noora loistivat Dubaissa

Suomen satavuotispäivän kunniaksi suomalaisnaiset olivat ilmiliekeissä Dubaissa naisten European Tourin päätöskilpailussa.

Suomen satavuotispäivä on sujunut myös golfillisesti hienosti. Dubaissa käynnistyi tänään naisten European Tourin viimeinen kilpailu legendaarisella Emirates Golf Clubin kentällä.

Parhaiten suomalaisista kisan aloittivat Minea Blomqvist-Kakko ja Noora Tamminen (pian Komulainen). Molemmat löivät tauluun upean tuloksen 67 (-4), jolla jakavat kisassa toisen sijan avauskierroksen päätteeksi.

Ainoastaan yksi pelaaja on suomalaiskaksikkoa edellä: Sapmas Sangchan. Samasta tuloksesta löytyy myös kolme muuta pelaajaa.

Ursula Wikström ja Sanna Nuutinen ovat sijalla 57 tuloksella +1. Krista Bakker pelasi +4 ja on kolme lyöntiä cut-rajaa perässä.

Korhonen lähtee todella hyväntuulisena uuteen kauteen

Mikko Korhonen aloittaa kauden 2018 torstaina kolmen muun suomalaisen tavoin Johannesburgissa. Samassa kisassa mukana ovat Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja ja Oliver Lindell. Korhonen heittikin Facebookissaan itseironisesti: "Tällä kertaa muistin jopa ilmoittautua kilpailuun", lähtiessään kohti Johannesburgia. Fiilikset kauden alla ovat katossa.

”Nyt ihan rehellisesti sanottuna on tosi hyvä fiilis ja kiva lähteä kauteen!”

Vuodelle 2018 Korhonen on täsmentänyt tavoitteen mahtua jälleen finaalikilpailuihin. Tänä vuonna siitä jäätiin hyvästä alkukaudesta huolimatta.

”Kolmen kisan finaalisarjaan yltäminen on realistinen tavoite kaudelle, jos pelaa hyvin koko vuoden. Se edellyttää nyt menestystä myös rahakkaissa Rolex Seriesin kisoissa. Niissä kun saan muutaman sijoituksen top 10 tai top 20 -sijoille, niin ollaan jo lähempänä tavoitetta.'

Vuoden aikana hän aikoo pelata noin 20-25 kilpailua.

”Kalenteri näyttää nyt hyvältä. Pääasia, että nautin pelaamisesta, se fiilis pitää yrittää säilyttää. Kisojen rytmittämiseen pitää kiinnittää huomiota ja kesällä pidän ehkä vähän lyhyemmän tauon, ettei tarvitse aloittaa ihan alusta tauon jälkeen”, Korhonen suunnittelee.

Pienen tauon aikana keskittyminen on ollut paljon puttaamisessa.

”Hallissa on rakennettu puttiasentoa. Puttaamisen taso on heilahdellut liikaa. Huono päivä pitää saada paremmaksi. Valmentajani Markku Louhio on onneksi puttaamisen kanssa ihan parhaimmillaan. Hänellä on hyvin yksinkertaiset sävelet, joita hän on yrittänyt takoa päähäni 20 vuotta”, Korhonen nauraa.