Hyppää pääsisältöön
Holari on harvinaisuus, mutta yli 300 metrin hole in onen todennäköisyys on pienempi kuin Euro Jackpotin voitto
Tommi Vaherla

Suomen pisin hole in one tehtiin Nokialla - käsittämätön matka!

Hole in one -uutiset jatkuvat. Maanantaina uutisoimme Asuntomessut Invitationalissa tapahtuneesta holarista, joka toi sen lyöjälle auton. Tiistaina rikottiin Suomen ennätys kun Nokialla tehtiin yli 300 metrin matkalta holari.

Nokia River Golfin Rock -kentän neljäs väylä on kortissa 310 metriä. Kesähelteillä pitkälyöntisimmät pääsevät tavoittelemaan väylää jopa yhdellä viheriölle. Tommi Vaherla ei pelkästään osunut viheriöön ensimmäisellä lyönnillä, vaan pallo löysi satumaisesti tiensä myös kuppiin! 

Virallisia tilastoja holareiden mitoista ei tietojemme mukaan ole saatavilla, mutta Tommi itse on varma, että kyseessä oli pisin Suomessa tehty holari. Hyvin harva avaus edes menee yli 300 metriä. 

"Tiedän, että on pisin holari, sillä tunnen pelaajan kenen nimissä se oli ennen tätä", Tommi kertoi. 

Tiistain kierroksella väylän mitta oli 302 metriä. Kiikarilla mitattu matka varmisti, että kyseessä oli ensimmäinen Suomessa tehty yli 300 metrin hole in one. 

Par-nelosilla on nähty aiemminkin holareita. Viimeisin, mistä kirjoittaja on kuullut tapahtui Talin kymmenennellä väylällä noin 15 vuotta sitten - silloin Harri Hämäläinen löi metsän yli ja pitkän etsinnän jälkeen löysi pallonsa reiästä. 

 

 

GoGolf suosittelee