Hyppää pääsisältöön
Tapio Pulkkanen ja Riku Mattila odottelevat seuraavaksi paikkaa Abu Dhabin turnaukseen
Getty Images

Suomalaisille MC:tä tauluun Etelä-Afrikassa

Suomalaisten vuosi 2018 alkoi nihkeästi European Tourilla. Niin Tapio Pulkkanen kuin Mikko Korhonen voivat etsiä kentän ulkopuolisia aktiviteetteja Johannesburgin viikonloppuun.

Joululoma ei tuonut suomalaisten parasta virettä esille South African Openissa. Jo avauspäivänä nihkeästi esiintyneet suomalaiset eivät saaneet koneistaan parasta irti perjantain aamupäivän kierroksella. Pienessä tuulessa molemmat sortuivat suuriin virheisiin, jotka näkyivät lopulta kohtalaisen selkeinä karsiutumisina. 

Tapio Pulkkasen perjantaiaamu alkoi tuplabogilla. Pulkkanen taisteli itsensä vielä pinnalle tehden birdiet 11 ja 13 -väylillä. Ne olivat kuitenkin Pulkkasen kisan viimeiset. Loppuun hän teki kolme bogia, eikä uusia birdieitä syntynyt. Päivän tulos 75 (+3) tiputti Pulkkaen todennäköisesti kolmen lyönnin turvin jatkosta. 

Pulkkasen jatkoviikkojen ohjelma on vielä epävarma. Hän on ensi viikon suureen Abu Dhabin turnaukseen kahdeksantena varamiehenä. Toisaalta top-5 paikat Etelä-Afrikasta ja muutama villi kortti on vielä jakamatta. Hän tullee olemaan hyvin lähellä kisapaikkaa Abu Dhabissa. 

Dubain turnaus seuraavalla viikolla on hyvin samanhenkisessä tilanteessa. Toistaiseksi Pulkkanen on kaukana kisan ulkopuolella, mutta kutsu tai kutsujen käyttämättä jättäminen voi nostaa hänet vielä hyvin mukaan kisaan. 

Korhosella bogirikasta ja birdieköyhää

Mikko Korhosen kausi alkoi hyvin tuntumaa hakien. Toisella kierroksella Korhonen teki yhden uransa suurimmista tuloksista 79 (+7). Se muodostui kahdesta tuplasta, kuudesta bogista ja kolmesta birdistä. Katseet oli varmasti toisen kierroksen heikon alun jälkeen siirretty jo ensi viikon kinkereihin Abu Dhabiin. Tulosten 74-79 myötä Korhonen jäi tuloslistan häntäpäähän Johannesburgissa. 

Positiivinen asia on, että Korhonen kävi lyömässä huonot suoritukset pois pelistä ennen kahta suurkilpailua. Etelä-Afrikan palkintopotin ollessa vain reilun miljoona euroa, kannattaa onnistumiset säästää Abu Dhabin ja Dubain areenoille, jossa rahaa ja maailmanranking -pisteitä jaetaan noin kolminkertainen määrä. 

Ensi viikolla mukaan suomalaisremmiin liittyy myös Mikko Ilonen, joka avaa kalenterivuotensa kilpailut Orlandon leirin jäljiltä. 

South African Openin kärjessä etenee Jacques Kruyswijk tuloksella -9. 

Tulokset

GoGolf suosittelee