Suomalaisilla upea kisa Australiassa!

Krista Bakker oli hyvässä vireessä aamulla Pohjois-Irlannissa
Krista Bakkerilla on Thai Country Clubiilla pelatun joukkuekisan jälkeen syytä hymyyn. KUVA: Ladies European Tour

Ursula Wikström ja Krista Bakker saivat suuret shekit matkaansa Australian ensimmäisestä LET-osakilpailusta. Krista Bakkerin edelliset kaksi kisaa ovat näyttäneet, että nuori Ringside Golfin peluri saattaa tehdä läpimurtoa kaudella 2019.

Naisten European Tourin osakilpailu Bonville Classic saatiin päätökseen New South Walesin osavaltiossa Australiassa. Suomalaisittain viimeiselle kierrokselle lähdettiin tilanteesta, jossa Ursula Wikström oli sijalla kymmenen ja Krista Bakker sijalla 22.

Suomalaiset onnistuivat viimeisellä kierroksella oikein mukavasti. Ursula Wikström joutui lopulta menettämään kaksi sijaa, mutta 12:s sija 350 000 dollarin kilpailussa tuo mukavan shekin. Ladies European Tour ei ole ainakaan vielä julkaissut palkintorahojen määrää, mutta Unski kuittaa noin 5000 euroa kisasta.

Viimeisellä kierroksella Wikström pelasi tuloksen 72. Sen synty oli mielenkiintoinen, sillä Unski aloitti päivänsä triplabogilla. Etuysillä hän teki sen koommin kolme birdietä, eikä bogista löytynyt enää muita tilastomerkintöjä.

Kristan viimeisellä kierroksella nähtiin kolme birdietä, eagle, yksi tupla ja yksi bogi. Krista oli vahvasti kiinni sijoituksessa kympin sakkiin, mutta harmittava tupla 15:nnellä vesitti haaveet.

Krista Bakker sai varmistettua pelioikeutensa kaudelle 2019 vasta viimeisessä kilpailussa Dubaissa sijoittumalla yhdeksänneksi. Krista jatkoi siihen mihin jäi kun kilpaili edellisen kerran ja sai tällä kertaa matkaan komeasti jaetun 14:nnen sijan!

Ansiot kisasta Kristalla ovat reilut 4000 euroa, jolla matkarahat on liki kuitattu. Australian kisan voittoon pelasi norjalainen Marianne Skarpnord tuloksella -8.

European Tour jatkuu ensi viikolla Canberrassa, jossa pelataan kolmen päivän ja 150 000 dollarin osakilpailu.