Hyppää pääsisältöön
Mikko Korhonen päätti avauskierroksensa kahteen peräkkäiseen birdieen
Getty Images

Suomalaiset keskikastia Etelä-Afrikan Avointen avauspäivänä

Tapio Pulkkanen ja Mikko Korhonen sulautuivat massaan avauskierroksella Johannesburgissa. Iltapäivän olosuhteet olivat noin lyönnin aamupäivän vastaavia vaikeammat.

Tapio Pulkkanen (par) ja Mikko Korhonen (+2) jäivät avauspäivänä parhaimmastaan. Molemmat löytyvät kuitenkin kilpailun keskikastista ennen perjantain aamupäiväkierrosta. Erityisesti birdiet olivat liian harvinaisia suomalaisille avauskierroksella. 

Pulkkanen avasi kilpailunsa seitsemällä peräkkäisellä parilla ennen ensimmäistä onnistumista. Kasin birdie ei kuitenkaan sytyttänyt kotkalaista liekkeihin, vaan sitä seurasi kaksi peräkkäistä bogia. Pulkkanen sai uuden hengen päälle väylän 14 birdiestä, jota seurasi päivän kolmas birdie heti seuraavalla väylällä. 

Yhden alle tilanteesta kolmelle viimeiselle lähtenyt Pulkkanen teki kuitenkin bogin kentän toiseksi viimeisellä väylällä päätyen lopulta kentän par-tulokseen. Kierrostulos 72 oikeuttaa avauspäivän jälkeen sijaan 60, joka on myös cut-raja. 

"Draivit jäivät oikealle tänään ja jouduin pelaamaan palloa raffista ja metsästä. Paljon hyviä seivejä mutta myös muutama kolmen putin griini. Loppurundista sain lyönnistä kiinni ja vedin hyvät puttitreenit kierroksen jälkeen. Huomenna nousuun", Pulkkanen viestitti.

Korhonen syttyi liian myöhään

Mikko Korhosen päivä oli erityisen mollivoittoinen. Hän lähti liikkeelle kentän takaysiltä pelaten sen kolmen bogin ja yhden birdien myötä +2. Todellinen suihku tuli kentän 1.väylällä, jossa Korhonen teki itselleen aniharvinaisen tuplan. +4 tuloksessa pitkään aikaansa viettänyt Korhonen onnistui lopulta paikkaamaan erheitä kahdella viimeisellä väylällä. 

Kahden birdien lopetus paransi sijoitusta 36 sijaa ja Korhonen lähtee perjantaihin sijalta 97. Perjantaina hän tarvitsee todennäköisesti -2 tai paremman tuloksen selvitäkseen viikonlopulle. 

”Vuosi käynnistetiin aika heikolla pelillä. Pelituntuma oli aika hakusessa, mutta se ei varsinaisesti yllättänyt. Mikään osa-alue ei ollut oikein valmiina. Löin huonoja kontakteja ja välillä aika vinoja lyöntejä. Lähipelikin oli syvältä, mutta puttaaminen sentään ihan kelvollista”, Korhonen kommentoi.

”Tämä oli huono rundi, mutta ainoa tie on parempaan päin. Oli siellä hyviäkin lyöntejä seassa ja hyvä lopetus oli tärkeä, joten huomenna vaan uusiksi”, Korhonen päätti.

Aamupäivän tulostaso oli tilastojen mukaan noin lyönnin parempi kuin iltapäivällä, joten huomenna voi olla helpompi rakentaa huipputuloksia. 

Kisan kärjessä ovat kolme eaglea avauskierroksella tehnyt ennakkosuosikki Branden Grace (-7) ja USA:n Chase Koepka. Koepka hakee isoveljensä tapaan läpimurtoa European Tourin kautta kotimaahansa PGA Tourille. Voitto ei varsinaisesti vaikeuttaisi tehtävää. 

 

GoGolf suosittelee