Hyppää pääsisältöön
Kim Koivu jäi ulos heikosta ET-kategoriasta niukimmalla mahdollisella erolla
Getty Images

Suomalaiset etuajassa katsomoon Belgiassa - ehkä se oli hyvä asia?

Belgian Knock Out jäi Tapio Pulkkasen ja Kim Koivun osalta kahden kierroksen mittaiseksi. Kyseessä oli kuitenkin erittäin pieni kilpailu ja kaksikolla on edessään tärkeä viikonloppu Belgian kisan päättymisestä huolimatta.

Belgian Knock Outissa saatiin perjantai-iltana selville 64 jatkopeleihin selvinnyttä pelaajaa. Kukaan heistä ei ollut suomalainen, sillä Kim Koivu (+4) ja Tapio Pulkkanen (+7) karsiutuivat selkeästi jatkosta. 

Perjantaina Kim Koivu elätteli vielä pieniä toiveita jatkopaikasta kun hän oli 15 pelaamansa reiän jälkeen kierrostaan -2. Yksi onnistuminen loppuun olisi vieneet Kimin uusintaan paikasta viikonlopulle, mutta tupla väylällä seitsemän tappoi haaveet. 

Koivulle karsiutuminen Belgiassa oli jo toinen, sillä viime vuonna hän pelasi saman kilpailun Challenge Tourin pelaajana. 

Parhaan lyöntipelituloksen myötä ykkösenä kaavioon sijoitetaan englantilainen Chris Paisley, joka pelasi kaksi ensimmäistä kierrosta tuloksin 65-65 (-12). Anton Karlsson (-11) lähtee kakkossijoitettuna ottelukierroksille. 

Kaikki lyöntipelikierrosten tulokset toki nollataan kun aloitetaan yhdeksän reiän lyöntipelinä käytävät ottelut. Anton Karlsson saa vastaansa Sören Kjeldsenin ja Chris Paisley ottaa mittaa maanmiehestään Sam Horsfieldista. Melkein voisi sanoa, että molemmat kärkisijoitetut lähtevät otteluihinsa jopa altavastaajina. 

Belgian suurin toivo Thomas Detry ottaa mittaa ensimmäisessä ottelussa Adrien Saddierista. 

Karsiutuminen saattoi olla myös hyvä asia

Kim Koivun ja Tapio Pulkkasen kannalta karsiutuminen Belgiassa saattaa kantaa hedelmää parin päivän kuluttua. Molemmat pääsevät nyt rauhassa valmistautumaan kohti maanantaina pelattavaa US Openin karsintaa. 

Kisa käydään 36 reiän lyöntipelinä Walton Heathissa Lontoon lähistöllä. Kumpikaan kaksikosta ei ole koskaan pelannut majorissa. Ainoa suomalainen, joka on koskaan ollut US Openissa on Mikko Ilonen. Ilonen sanoi selostaessaan PGA Championshipia, että edellisen viikon peleillä on suuri merkitys karsintaa ajatellen. 

"Kyllä siellä yleensä on helpompi pelata jos edellinen kisa on päättynyt perjantaina eikä sunnuntaina. Latautumisen saaminen kasaan uuteen kisaan on aika haastavaa alle päivässä. Viikonlopun levänneet ja treenanneet pelaajat ovat selkeästi terävemmällä jalalla usein liikkeellä", Mikko kertoi. 

Walton Heathista jaetaan yleensä noin kymmenen paikkaa US Openiin ja pelaajia on mukana noin sata. 

GoGolf suosittelee