Hyppää pääsisältöön
Henrik Stenson vaihtaa pitkäaikaisen spooninsa Callawayn uuteen Epic Flashiin.
Getty Images

Stenson luopuu pitkäaikaisesta "kumppanistaan" – ruotsalaistähti vaihtaa Diablon toiseen

Haikeaksi vetää, Henrik Stenson on korvannut kymmenisen vuotta palvelleen luottospooninsa toisella mailalla.

Callawayn 13-asteinen Diablo Octane -väyläpuu on ollut Henrik Stensonin luottomaila paitsi väylällä myös tiillä.

Käsi gripissä hän on kulkenut mailan kanssa voitosta voittoon, muun muassa napannut The Open Championshipin vuonna 2016. 

Yhteinen taival alkoi kuitenkin jo kymmenen vuotta sitten. Tähän aikaan mahtuu historiallinen vuosi 2013, jolloin hän nappasi samana vuonna sekä PGA Tourin FedEx Cupin että European Tourin rankingin voiton.

European Tourin kauden 2013 Stenson päätti tähän häikäisevään lyöntiin:

Tämän golfin historiaan jääneen kakkoslyönnin par 5:llä Stenson pamautti milläpä muullakaan kuin rakkaalla Diablo Octanellaan. 

Nyt yksi aikakausi golfissa on kuitenkin päättynyt, sillä Stenson päätti päivittää kalustoaan ja vaihtoi luottamailan uuteen. On jäähyväisten aika. 

Tämän viikon ajan Houstonissa Stenson on testannut uutta Epic Flash -väyläpuuta, jonka nostokulma on kuvan perusteella säädetty 13,5-asteiseksi.

Stenson myös vahvistanut erohuhut oikeiksi: "On aina surullista, kun yhden luotetuista täytyy jäädä eläkkeelle", Stenson kertoi PGA Tourille.

"Meillä on nyt uusi maila bägissä, ja se näyttäisi toimivan melko hyvin, joten en ole lainkaan huolissani muutoksesta."

Mailan vaihtaminen nousi isoksi uutiseksi kansainvälisessä goflmediassa, joten myös muun muassa GolfWeek kirjoitti asiasta.

"Mutta kun maila luovuttaa sen jälkeen, kun sinulla on ollut se kauan, kestää jonkin aikaa tottua ajatukseen", Stenson sanoi lehdelle.

Ruotsalaistähti myös uumoili, että sopivan hetken tullen hän saattaa pitää mailalleen muistopuheen sosiaalisessa mediassa.

Sitä odotellessa!

GoGolf suosittelee