Hyppää pääsisältöön
Jari Pitkälä (vas.) sijoittui heinäkuussa käydyissä speedgolfin SM-kisoissa toiseksi, kun Mikko Rantanen (kesk.) voitti kultaa.
Getty Images

Speedgolfarit Rantanen ja Pitkälä yrittävät alittaa hurjan haamurajan

Pickalan kolmen kiertäminen vie helposti kokonaisen päivän ruokailutaukoineen. Mikko Rantanen ja Jari Pitkälä lähtevät tiistaina aamulla kokeilemaan täys-Pickalan kiertämistä alle kahden ja puolen tunnin.

Speedgolfarit Jari Pitkälä ja Mikko Rantanen ovat huomenna kovan haasteen edessä. Kaksikko aikoo kiertää kaikki Pickalan kentän juosten. Tavoitteena on pelata 54 reikää alle kahden ja puolen tunnin.

Pitkälä ja Rantanen lähtevät liikkeelle jo kukonlaulun aikaan kello 5.50. Ensimmäisenä he pelaavat Pickalan Forest-kentän, jossa on eniten korkeuseroja. Aloittamalla uran Forestilta, kaksikko välttää myös pitkän siirtymän kierrosten välillä.

"Kello ei pysähdy kierrosten välillä. Tankkaamme myös lennossa kierrosten välissä", Rantanen kertoi.

Maalissa kaksikko uskoo olevan kello 8.19 eli 149 minuuttia lähdön jälkeen. Silloin moni vasta hieroo unihiekkoja silmistään ja valmistautuu kotona töihin lähtöön.

Aika tulosta tärkeämpi

Rantasen ja Pitkälän tavoite on kova, sillä se edellyttää keskimäärin noin 50 minuutin kierrosta. Kun yhden kierroksen pituus on noin kahdeksan kilometriä, matkaa kaksikolle kertyy peräti 24 kilometriä eli reilun puolikkaan maratonin verran.

"Sää näyttää hyvältä ja kondis on kova. Tulostavoite meillä on alle 270 eli 90+90+89 riittäisi siihen, mutta aika on tärkeämpi", Rantanen täsmentää.

Kaksikko teki viime viikolla 36 reiän harjoituksen, jossa kaksikko pelasi Kytäjän molemmat kentät keskimäärin 50 minuuttiin eli suurin piirtein huomiseen tavoiteaikaan.

"Kytäjän kentät ovat juoksumatkalta pidempiä ja Pickala tasaisempi", Rantanen sanoo.

"Todennäköisesti pelataan ensimmäinen kierros yhdessä, toinen erikseen peräkkäin ja viimeinen tilanteen mukaan. Yhdessä pelaamiseen menee noin kaksi minuuttia enemmän, kun lähipelissä joutuu reiän vieressä vähän odottamaan."

Yhdellä mailalla liikkeelle

Pitkälä ja Rantala aikovat ottaa kierroksille mukaan ainoastaan yhden mailan, mikä nopeuttaa etenemistahtia kentällä. Kyseinen maila on joko rautakuusi tai -seiska.

Kaksikko aikoo pistää paremmaksi kuin hyvinkääläiset Speedgolfarit kolme vuotta sitten. Silloin Janne Linnermo ja Mika Nieminen pelasivat Hyvigolfin kentän kolme kertaa alle kolmen tunnin. Linnermon aika oli noin 2 tuntia 45 minuttia ja Nieminenkin onnistui alittamaan kolmen tunnin rajan.