Hyppää pääsisältöön
Päätöspäivä alkoi sateessa, mutta sää parani loppua kohti.
Getty Images

Sikari-Jiménez kirjoitti espanjalaista golfhistoriaa – seniorin sydän alkoi pamppailla kovaa, kun kaksi lyhyttä puttia meni ohi

Miguel Ángel Jiménezistä tuli ensimmäinen espanjalainen The Open -voittaja senioreissa. Bernhard Langer jäi vain lyönnin päähän.

Miguel Ángel Jiménez otti uran toisen seniorien major-turnauksen voittonsa tänään St Andrewsissa, Skotlannissa. Jiménez voitti golfin kehdossa käydyn kilpailun lyönnin erolla ennen Saksan Bernhard Langeria. Langerilla on seniorikisoista peräti 47 voittoa, mutta tänään ei ollut hänen päivänsä.

Jiménez otti vahvan kiinnityksen voittoon 17. reiällä upottamalla pitkähkön par-putin. Kun samaan aikaan Langer löi 18. reiän lähestymisensä pitkäksi, eikä onnistunut birdie-putissaan, riitti espanjalaiselle par helpolla päätösreiällä. 

"Löin hyvin palloa, mutta sydän alkoi pamppailla kovaa, kun missasin kaksi lyhyttä puttia rei'illä 14 ja 15", Jiménez naureskeli kilpailun jälkeisessä tv-haastattelussa.

Haastattelu muuten pääsi alkamaan luonnollisesti vasta sen jälkeen, kun "Mekaanikko" oli saanut paksun sikarinsa palamaan.

Ennen helppoa 14:tä reikää hänellä oli kolmen lyönnin johto, joten ei ihme, että stressi iski päälle. Hän kuitenkin kesti paineet hyvin ja pääsi kirjoittamaan espanjalaista golfhistoriaa: Jiménezistä tuli maansa ensimmäinen The Open -voittaja senioreissa. Arvoturnausvoitto oli Jiménezille jo toinen tänä vuonna.

Ruotsin Jarmo Sandelin sijoittui kilpailussa 11:nneksi. Imatralla syntynyt Sandelin edustaa Ruotsia. Jesper Parnevikin sijoitus oli 18:s.

Lopputulokset

GoGolf suosittelee