Hyppää pääsisältöön
Samuel Del Val säästi väärässä paikassa
Getty Images

Sensaatio Del Val säästi rahaa väärässä paikassa - edut menestyksestä jäivät rahallisiksi

Samuel Del Val hurmasi Espanjan avoimissa upealla esityksellään. 32-vuotias matkamies saavutti uransa ylivoimaisesti suurimman shekin, mutta se ei suoranaisesti auttanut häntä tulevaisuuden työpaikan kannalta millään tavalla.

Pohjois-Espanjan ihme Samuel Del Val teki todellisen tempun kotimaansa mestaruuskisoissa. Villillä kortilla mukana ollut Del Val pelasi uransa viidennnen European Tourin osakilpailun ja ensimmäistä kertaa hänelle jysähti jättipotti. 

32-vuotias peluri on kiertänyt maailmaa pikkukiertueilla aina Kanadasta Kiinaan ja Etelä-Amerikkaan. Hän on myös päässyt yrittämään siipiensä kantavuutta USA:n kakkoskiertueella ilman suurempaa menestystä. 

Kuluneen kesäkauden Del Val on keskittynyt paljon Euroopassa pelaamiseen. Pehmeällä kosketuksella viheriöiden ympäristössä operoiva Del Val on pelannut hyvin tasaisesti myös Challenge Tourilla, mutta suurin menestys on jäänyt uupumaan. 

Kesällä hän sai kutsun Valderramassa pelattuun kolmen miljoonan euron ET-kisaan, jossa jälleen pelasi täydet neljä kierrosta ja kuittasi mukavasti kymppitonnin. Kun Espanjan avoimet alkoi, ei Del Valille merkattu minkäänlaista sijoitusta Race to Dubai -listalle, vaikka Valderramasta hän oli jo kerryttänyt joitain pisteitä. 

Ennen sunnuntain finaalikierrosta Del Val puki tilanteen sanoiksi: "Ainoastaan voitto muuttaisi pelimahdollisuuksien kannalta tilannettani mitenkään, mutta vastassa on maailmanlistan vitonen, joten odotukset eivät ole kovin korkealla", viiden lyönnin takaa finaalipäivään lähtenyt Del Val kertoi. 

Lauseella hän tarkoitti sitä, että ainoastaan voitolla hän olisi kerryttänyt itselleen pelioikeuden kiertueelle saati seuraaviin kisoihin. Del Valin "virhe" tapahtui ennen Valderraman kisaa - hän ei ostanut itselleen European Tourin jäsenyyttä. 

Jo kilpagolfista eläköitynyt Mikko Ilonen kertoo, että jäsenyyttä tarjotaan aina. Sitä ei voi olla vahingossa ostamatta. 

"Kyllä uusille pelaajille aina sitä tarjotaan. En nyt muista kuinka isosta summasta on kysymys, mutta se on joitain satoja euroja tai tonni. Sama homma on yhteiskilpailuissa Aasiassa, niitä myydään ristiin. Aasialaisille European Tourille ja meille Asian Tourille. Muun muassa Scott Hend ei aikanaan ostanut sitä ja se toi pienen viivästyksen hänen saapumiselleen European Tourille", Mikko Ilonen muistelee. 

Tämän myötä Del Val sai toki mukavan taloudellisen korvauksen Espanjan osakilpailusta. 93 000 euroa varmasti lämmittää tilin saldoa, mutta kun kyseessä ei ole kiertueen jäsen, ei hän pääse mukaan pistelistoille saati seuraaviin kisoihin. 

Del Val olisi saanut paikan kolmossijallaan tämän viikon osakilpailuun Italiaan jos olisi kiertueen jäsen. Tämän lisäksi top-10 sija olisi tuonut paikan myös Ranskan osakilpailuun ensi viikolle.

Hänen ansionsa ja pisteensä olisi vienyt hänet Race to Dubai -listalla noin sijan 150 tietämille ja paikka kiertueen karsintafinaaliin olisi erittäin lähellä. Nyt ilman jäsenyyttä pelannut Del Val sai matkaansa vain ison kassillisen rahaa, mutta ei jalkaa European Tourin oven väliin. 

GoGolf suosittelee