Sekuntipeliä voitosta ja holari Speedgolf Tourin avauskisassa

Mikko Rantanen

Jari Pitkälän ja Mikko Rantasen kaksintaistelu voitosta muodostui thrilleriksi Tapiola Golfissa pelatussa kisassa.

Speedgolf Finlandin nopean toiminnan yksikkö valtasi 17 pelaajan voimin Tapiola Golfin kentän varhain keskiviikkona. Yksitellen matkaan lähteneet kilpailijat viihtyivät kentällä keskimäärin alle  tunnin ja iskivät tauluun 5 700 metriä pitkällä kentällä tuloksia haitarilla 75-101 lyöntiä.

Kisan ainoa nainen, yleisessä sarjassa kolmanneksi sijoittunut Milla Hallanoro pelasi kilometrin lyhyempää kenttää.

Maailmanmestari ja maamme ylivoimaisesti menestynyt speedaaja Mikko Rantanen löi parhaan kierrostuloksen (75).
Lajiin entistä vahvemmin panostava Jari Pitkälä jäi vain lyönnin päähän (76).

Voitto meni tälllä kerralla Pitkälälle, jonka kokonaisaika oli minuutin ja 5 sekuntia Rantasta parempi (48 min 45 sek- 49 min 50 sek).
Yhteenlaskettuna lyönnit ja täydet minuutit menivät tasan, Pitkälä voitti sekuntivertailussa viidellä sekunnilla,  ”rinnanmitalla.”

Päivän huippuhetki oli Lauri Alakuijalan hole-in-one kentän 13:lla.

Lauri Alakuijalalla oli hyvä päivä. Neljäs sija alle 55 minuutin 83 lyönnillä, holari ja palkinnoksi kantobägi

Speed Golf

Jari Pitkälä vietti talven kellarissa

Kilpailun voittaja Jari Pitkälä on järjestänyt asioitaan niin, että golfille ja erityisesti speedgolfille järjestyy aikaa.

”Talvi on treenattu fysiikkaa kehittämällä, juoksukuntoa kohentamalla. Viikosta toiseen hyvällä ja monipuolisella ohjelmalla. Tämän johdosta voin keskittyä golfiin kentällä paremmin. Tässä kisassa ei tullut kentällä kiire.”

”Kotikellarissa pätkäisin Trackmanin kanssa treenaten 16 000 lyöntiä. Löin tänään loistavia avauksia, vaikka yksi meni kentän ulkopuolelle ja toinenkin kauas hukkaan, kun tiillä oikein innostuin”, Pitkälä summaili esitystään.

”Kenttä oli magee pelata. Griinit eivät olleet liian liukkaita, pallo liikkui kuitenkin napakasti”, voittaja kiitteli.

Tourilla pelataan kuusi kisaa, joista seuraavaa (16.6) isännöi SHG.
SM-mitaleista pelataan heinäkuun puolivälissä Talissa (HGK).