Sanna Nuutinen voittoon Tsekissä – nousi LETAS-rankingin kärkeen

Sanna Nuutisen luonnollinen tavoite on nousta perjantain tavoin tuloslistalla myös kahtena viimeisenä päivänä.

Sanna Nuutinen pelasi upeaan voittoon LETAS-kisassa Tsekissä. Se oli 28-vuotiaalle uran toinen.

Sanna Nuutinen otti tänään voiton Prahassa pelatussa LETAS-kilpailussa. Kisa pelattiin monelle suomalaiselle tutusta Konopiste Resortissa.

Nuutinen nappasi uransa toisen ykköstilan kiertueella niukalla yhden lyönnin erolla. Palkintorahaa kisassa oli jaossa yhteensä 35 000 euroa, josta Nuutisen osuus on 5 600 euroa.

Toisen sijan jakoi kolme pelaajaa, joten parin päätösreiälle tehnyt Nuutinen onnistui välttämään neljän naisen uusinnan.

Voitto merkitsi sitä, että Nuutinen nousi LETASin eli Ladies European Tourin haastajatason kiertueen rankingissa kärkeen. Kautta on jäljellä vielä seitsemän kilpailua, ja kiertueen viisi parasta pelaajaa saa kortin LETille.

Vielä Nuutinen ei pääse tuulettelemaan varmaa nousua pääkiertueelle, sillä rankingin kärki on melko tasainen. Nuutiselle on kertynyt 11 kisasta tienestejä lähes 16 800 euroa, kun esimerkiksi kymmenennellä sijalla oleva Nina Pegova on ansainnut tähän mennessä hieman yli 10 000 euroa.

Tämänpäiväisen voiton lisäksi Nuutisella on tältä kaudelta myös yksi kakkos- ja nelossija.

Tuloskortin perusteella Nuutinen pelasi nousujohteisen kilpailun. Hän pelasi ensimmäisen ensimmäinen kierroksen pariin, toisen kolme alle parin, josta hän onnistui nipistämään vielä tänään yhden lyönnin. Yhteistulokseksi muodostui näin -7 (72-69-68).

Suomalaisten hyvää panosta Tsekin-kisassa täydensi Tiia Koivisto, joka sijoittui 11:nneksi. Rankingissa hän on 14:ntenä, joten hänellä on hyvät mahdollisuudet nousta kauden päätteeksi viiden parhaan joukkoon.