Sanna Nuutinen suomalaistoivona – LET:n kausi päättyy Kenian Mombasaan

Sanna Nuutisen pitkä kausi päättyy Keniasa pelattavaan kilpailuun

Kenia isännöi maaliskuussa maan ensimmäistä ET:n kisaa, torstaina käynnistyvässä Magical Kenya Ladies Openissa on mukana kuusi suomalaista.

Kotimaisista LET:n pelaajista Sanna Nuutinen, Ursula Wikström, Noora Tamminen, Krista Bakker, Tia Koivisto ja Elina Nummenpää lensivät Keniaan päättämään golfkautensa. Kisa lisättin kiertueen ohjelmaan vasta alkusyksystä, sysäyksen tähän antoi aiemmin järjestetty pro-am, joka oli kovasti isäntien mieleen.

Torstaina käynnistyvässä kisassa on 108 pelaajaa mukana ja palkintorahaa varsin mukavasti,  300 000 euroa. Osallistujakatras on varsin kirjava, mukaan pääsi villeillä korteilla varsin kokemattomiakin pelaajia

Tähtiluokituksen omaavia menestyjiä kisassa on erittäin vähän. Norjan 33-vuotias Marianne Skarpnord on mukana ja 16:lla LET-kaudellaan hän on vihdoin  hyvin lähellä pistelistan kuningattaren titteliä. Voittajakategorialla osallistujia on 11.

Cheyenne Woodsin plakkarissa on voitto LET:n Australian kisasta vuodelta 2014

GETTY IMAGES

Kutsukortin Keniaan saanut Tigerin veljentytär Cheyenne Woods on Keniassa odotetuin vieras, meriiteiltäänkin kärkipäässä. Woods menetti LPGA Tourin karsintafinaalissa vahvan kategoriansa, ja saattaa kaudella 2020 pelata useamminkin LET:lla.

Kovan nousun kaikilla listoilla kuluvan kauden aikana tehnyt Sanna Nuutinen on se ”kuuma pelaaja”, johon suomalaistoiveet suurimpina kohdistuvat. Sunnuntaina hän teki kierroksen parhaan tuloksen Espanjassa ja nousi kymmenenneksi. Sijoitus tuotti myös maailmanlistan pisteitä niin paljon, että uusi sijaluku 300:s nostaa hänet ensimmäistä kertaa urallaan maamme ykköseksi ohi Ursula Wikströmin (306.)

Miesten ET:lla Kalle Samooja oli maaliskuussa Nairobin lähistöllä pelatussa kisassa upeasti kuudes. Muutakain menestystä on tullut. Samooja sijoittui Challenge Tourilla Keniassa kaudella 2018 kolmanneksi, Oliver Lindell villiinnytti 2017 Keniassa mediaa ja yleisöä tekemällä hole-in-onen, josta sai palkinnokseen komean maasturin.

Ursula Wikströmillä on viikonlopun kisaan osallistuvista suomalaisista pisin historia Afrikan mantereella kilpailemisesta. Hän oli mukana jo kauden alkuvaiheilla 2004 Etelä-Afrikassa pelatuissa paikallisen kiertueen neljässä kisassa, joista Minea Blomqvist-Kakko voitti kaksi.