Samooja toisena avauspäivän jälkeen – pelasi vuoden parhaan kierrostuloksen

Kalle Samooja pelasi tänään kauden parhaan tuloksensa.

Kalle Samoojan huipputulos siivitti hänen avauskierroksen jälkeen toiseksi Hainanin saarella pelattavassa Challenge Tourin kilpailussa.

Kalle Samooja on upeasti toisena avauspäivän jälkeen Kiinassa pelattavassa Hainan Openissa. Kyseessä on Challenge Tourin kauden kolmanneksi viimeinen kilpailu.

Tasaisen hyvin tällä kaudella pelannut Samooja on ennen kilpailua kiertueen rankingissa kymmenennellä sijalla. Tällä viikolla Samoojalla on mahdollisuus nousta rutkasti listalla, mikäli pysyy kolmen parhaan pelaajan joukossa kisan loppuun saakka.

Turkulainen sai kisaan lentävän lähdön, sillä hän oli seitsemän reiän jälkeen tuloksessa kuusi alle parin. Loppukierrokselle syntyi vielä yksi birdie, ja kun bogit ja sitä isommat tulokset jäivät kokonaan pois kortista, Samooja pelasi tuloksen 65 (-7).

Tulos sivuaa hänen parastaan tällä kaudella, sillä kauden avauskisassa hän pelasi niin ikään 65 lyönnin kierrostuloksen. Suhteessa pariin Samoojan tämänpäiväinen tulos oli kuitenkin hänen parhaansa, sillä Keniassa par 71, kun Kiinassa, Sanyan kentällä se on 72.

Huipputuloksesta huolimatta Samoojalla on kärkeen matkaan kolme lyöntiä Grant Forrestin pisteltyä tauluun lukeman 62 (-10). Skotti oli 11 reiän jälkeen tuloksessa -10 tehtyään neljän birdien lisäksi kolme eagleä.  Seitsemälle viimeiselle reiälle hän teki kuitenkin ”vain” seitsemän pari, joten 60 lyönnin haamuraja jäi rikkoontutta.

Kolmatta sijaa jakaa tuloksessa 67 (-5) kolme pelaaja: Matt Ford, Xuewen Luo ja Liam Johnston.

Samooja on kilpailun ainoa suomalaispelaaja, kun Kim Koivu nousi kolmen voiton ansiosta jo European Tourille, eikä kukaan muu suomalaisista ollut riittävän korkealla kiertueen rankingissa ennen Kiinan-kisaa.

Samooja on pelannut tällä kaudella peräti 18 kisaa, joista hän on pudonnut cutista ainoastaan kolmessa. Euroja eli ranking-pisteitä Samooja on tienannut tällä kaudella jo 91 000 euroa. Kiinassa palkintopotissa on 350 000 dollaria, ja voittajan osuus tästä on noin 45 000 euroa.