Hyppää pääsisältöön
Kalle Samooja on hienoissa asemissa Ruotsissa
Getty Images

Samooja taistelee tosissaan Open-paikasta – noussut jo kuudenneksi

Kalle Samooja on aloittanut Scottish Openin päätöskierroksen vahvasti. Hän taistelee tosissaan huippusijoituksesta ja paikasta The Open Championshipissä.

Kalle Samooja on aloittanut päätöskierroksen vahvasti. Hän on pelannut kahdeksan reikää kolme alle parin ja noussut yhteistulokseen -17. Se riittää tässä vaiheessa jaetulle kuudennelle sijalle.

Scottish Openin kolme parasta pelaajaa, joilla ei vielä ole osallistumisoikeutta ensi viikolla pelattavaan The Open Championshipiin, pääsee mukaan kauden viimeiseen major-turnaukseen.

Tällä tuloksella Samooja pääsisi mukaan uusintaan The Open -paikasta, mutta täytyy muistaa, että kilpailun kärkipelaajat eivät ole vielä startannut kierrokselleen ja muutenkin kisa on vielä kovasti kesken.

Samooja teki birdiet rei'ille kaksi, neljä ja seitsemän. Niiden lisäksi hän on tehnyt viisi paria.

Kilpailun toinen cutin läpäissyt suomalainen Mikko Korhonen on jo ehtinyt pelata kilpailun omalta osaltaan loppuun. Päätöskierroksen Korhonen pelasi neljä alle parin, ja yhteistulokseksi muodostui -11 (66-70-70-67). Se riittää tässä vaiheessa jaettuun 47. sijaan.

Korhonen teki etuysillä kaksi birdieä, ja kierros eteni virheettömästi  aina 11. reiälle saakka, missä hän teki päivän ainoan boginsa. Rahkeissa riitti vielä tämän jälkeen ruutia kolmen birdien edestä hänen viimeisteltyä kisan toiseksi parhaimman tuloksensa.

"Tänään oli ihan ok päivä, löin ajoittain ihan hyviä golflyöntejä. Puttasin myös hyvin", Korhonen sanoi tiedotteessa.

Hän oli myös varsin tyytyväinen kisaan kokonaisuudessa. 

"Ihan hyvä kilpailu oli, ei voi valittaa."

Olosuhteet Renaissance Clubin kisa-areenalla ovat olleet pitkin viikkoa helpohkot ja alusta jopa säyseä, mikä on ilmennyt tavallista kovempana tulostasona. Ensi viikolla uransa ensimmäisessä Open Championship -kilpailussa pelaava Korhonen ei tätä taustaa vasten arvellut uudehkolla kentällä käydyn turnauksen palvelevan torstaina alkavaa majoria.

"En usko, että näillä olosuhteilla on mitään tekemistä Openin kanssa, joten sinänsä ei ehkä paras mahdollinen valmistava kisa. Täällä pinnat olivat pehmeät ja tuulta ei nimeksikään. Veikkaan, että ensi viikolla on juuri päinvastoin."

Kilpailun kärjessä on edelleen Bernd Wiesberger Itävallasta tuloksella -20, vaikka hän ei ole vielä ehtinyt lähteä matkaan. Lähimmäksi häntä on päässyt Englannin Andrew Johnston, joka pelasi tänään huipputuloksen 62 (-9). Se on nostanut hänet vain lyönnin päähän kärjestä.

Tulospalvelu

Kilpailun näyttää suorana Viasat ja Viaplay

GoGolf suosittelee