Samooja paras suomalainen Dubaissa – DeChambeau otti voiton näytöstyyliin

Kalle Samooja oli paras suomalainen Dubain-kisassa.

Kalle Samooja nousi viimeisen reiän birdiellään parhaaksi suomalaiseksi Omega Desert Classic -kisassa. Kaikki suomalaiset sijoittuivat 38 parhaan joukkoon.

Kalle Samooja jakoi 16. sijaa Dubaissa pelatussa Omega Desert Classic -kisassa. Turkulainen lähti päätöspäivään viidenneltä sijalta, joten hän joutui antamaan hieman periksi sunnuntaina, vaikka aloittikin kisan hyvin tekemällä birdiet rei’ille kaksi ja kolme. Bogit rei’ille kuusi ja yhdeksän pudottivat hänet kuitenkin takaisin par-tulokseen etuysin päätteeksi.

”Hyvin lähdin telineistä taas. Sain helpot reiät käytettyä hyvin hyödyksi”, Samooja kertoi tiedotteessa. ”Etuysillä oli vähän adrenaliinia veressä ja olin vähän liian pitkällä koko ajan. Olisi pitänyt pariin kertaan ottaa pienempää köliä ja lyödä isompi lyönti”, Samooja analysoi.

Takaysille Samooja onnistui tekemään kaksi birdieä ja yhden bogin, joten päätöskierroksen tulos oli 71 (-1) ja kokonaistulokseksi muodostui -13.

”Takaysillä oli muutama ihan hyvä paikka, mutta en vaan osunut reikään. Viimeiselle reiälle sain käännettyä hyvän birkun. Iso linja draiviin, rauta 5 greenille ja kaksi puttia”, Samooja kertasi päätösväylää.

Vaikka uran sijoitus kärkikymmenikköön jäi vielä odottamaan tulevaa, Samooja oli tyytyväinen esitykseensä Dubaissa.

”Peli oli hyvässä iskussa ja viime viikon vaikeuksien jälkeen täytyy  olla tyytyväinen esitykseen. Itseluottamuksen rippeet messiin ja Saudi-Arabiaan iskemään yhtä kovaa”

Kisan toiseksi paras suomalainen oli Tapio Pulkkanen, jonka sijoitus oli jaettu 20:s. Kymen Golfin kasvatti nousi sunnuntaina peräti 18. sijaa. Kim Koivu ja kovan loppukirin ottanut Mikko Korhonen jakoivat 38. sijaa.

”Tänään oli haastava päivä. Vasen kylki leikkasi vähän kiinni alkulämmittelyssä. Taistelin kuitenkin kierroksen hyvin loppuun asti. Kaiken kaikkiaan ihan ok kisa”, sanoi Korhonen, joka pelasi viisi viimeistä reikää kolme alle parin.

Korhonen on ottanut käyttöönsä Titleistin uuden Pro V1 -pallon, ja totutteleminen uuteen palloon vaatii aikansa.

”Uuden pallon mitat alkavat olla jo hanskassa ja rautalyöminen on ollut tosi hyvää. Birdie-paikat pitää vain käyttää paremmin hyväksi. Tässä kisassa ei uponnut kovin montaa yli neljän metrin puttia. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa Saudi-Arabiaan”, kauden toisen kilpailunsa pelannut Korhonen sanoi.

Kisan voitti näytöstyyliin Bryson DeChambeau. Eroa kakkoseksi tulleeseen Matt Wallaceen kertyi peräti seitsemän lyöntiä. Yhdysvaltalainen pelasi päätöspäivän kisan parhaan kierroksensa 64 (-8), mihin kukaan kärkipään pelaajista ei pystynyt vastaamaan.