Samooja paransi lyönnillä, mutta putosi tulosluettelossa – Colsaerts löysi pelinsä kreivin aikaan

Kalle Samooja pääsee päätöskierrokselle 20 parhaan joukosta.

Kalle Samooja pääsee päätöskierrokselle 20 parhaan joukossa. Kisan kärjessä on Nicolas Colsaerts, jonka edellisestä voitosta on kulunut seitsemän vuotta aikaa.

Kalle Samooja lähtee Ranskan avointen päätöspäivään jaetulta 19. sijalta. Pudotusta eiliseen nähden tuli kuusi sijaa, vaikka Samooja onnistui parantaamaan kierrostaan lyönnillä. Syy tähän on pitkälti se, että sää oli tänään paljon helpompi kuin eilen, jolloin tuuli navakasti.

Samoojan yhteistulos on -3 (67-72-71). Hän aloitti kierroksensa tuplabogilla, joka syntyi Samoojan duffattua lähestymisensä raffista vesiesteeseen. Se oli onneksi hänen ainoa parin ylityksensä tänään. Birdiet hän teki rei’ille kahdeksan ja viisitoista.

”Aika tsemppaamiseksi meni tänään. Ei oikein tohtinut väylä tänään löytyä, joka loi sitten ongelmia lähestymisiin”, Samooja kertoi tiedotteessa.

”Kyllä siellä oli ihan kiitettävästi paikkoja, mutta oli siellä myös hyviä seivejä. Lähdetään huomenna tavoittelemaan virheetöntä kierrosta ja kohti top kymppiä.”

Samoojalla on kymmenenteen sijaan eroa neljä lyöntiä. Molemmat kisassa mukana olevat suomalaiset ovat varmistaneet paikkansa European Tourilla myös ensi kaudella.

Samooja on käytännössä varmistanut paikkansa European Tourin kauden ensimmäisessä finaalikisassa, joka pelataan Turkissa marraskuun alussa.

Kisan toinen suomalainen Tapio Pulkkanen oli tänään vaikeuksissa. Hänen tuloksensa oli peräti kuusi yli parin, mikä johtui pitkälti siitä, että hän teki 13. reiälle tuplapar kahdeksikon. Sen lisäksi bogeja tuli kolme.

Hyvän maun suuhun jätti sentään se, että päätösreiälleen eli yhdeksikölle Pulkkanen teki koko kierroksen ainoan birdiensä. Sään vuoksi pelaajat lähetettiin tänään matkaan kahdelta tiiltä.

Pulkkasen yhteistulos on +9 (76-69-77). Cutin läpäisseistä Pulkkanen on toiseksi viimeisenä.

Colsaerts hakee kolmatta voittoa

Kisan kärjessä on kolmen kierroksen jälkeen Belgian Nicolas Colsaerts, joka on tuloksessa -13 (67-66-67) Toisena on Etelä-Afrikan George Coetzee (-10) ja kolmantena Walesin Jamie Donaldson sekä Yhdysvaltain Kurt Kitayma (-9).

Colsaerts puttasi tänään mainiosti…

…mutta Coetzee vastasi kuitenkin päivän ja melkein koko kauden pisimmästä putista upottamalla birdien näin matkalta matkalta:

Kolmen lyönnin johtonsa ansiosta Colsaertsilla on mahdollisuus ottaa huomenna uransa kolmas European Tourin voitto. Edellisestä on aikaa jo seitsemän vuotta. Hän nappasi voittonsa vuosina 2011 ja 2012, jolloin Jose-Maria Olazabal valitsi hänet Euroopan Ryder Cup -joukkueeseen.

Suomessa Colsaerts muistetaan vuonna 2009 Linna Golfissa pelatun Challenge Tour -kisan voittajana.

Tämä kausi on ollut 36-vuotiaalle belgialaiselle vaikea. Hän on valahtanut maailmanlistalla sijalla 424, kun parhaimmillaan hän on ollut listalla sijalla 32. Epäonneakin on ollut, sillä Colsaerts on karsiutunut lukuisia kertoja lyönnillä cutista.

Ennen tätä kisaa Colsaerts oli kiertueen rankingissa sijalla 114, joten paikka kiertueella olisi ollut tiukassa ilman tämänviikkoista menestystä. Voittamalla huomenna, Colsaerts varmistaisi paikan ainakin kahdessa ensimmäisessä European Tourin finaalikisassa.