Sami Välimäki voitti kaksi palkintoa Urheilugaalassa – Hradecky Vuoden urheilija

Sami Välimäki korjasi Läpimurto-palkinnon Urheilugaalassa.

Sami Välimäki voitti Läpimurto-palkinnon ja yleisö äänesti hänen European Tourin voittonsa Omanissa Vuoden sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi.

Sami Välimäki sai kaksi palkintoa palkinnolla Vuoden 2021 Urheilugaalassa. Hänen palkittiin ensin  Läpimurto-palkinnolla, ja Välimäki voitti myös Vuoden sykähdyttävin golfhetki -palkinnon Oman Openin voittoputin upotuksestaan.

Sen sijaan Vuoden urheilija -titteli meni jalkapallomaalivahti Lukas Hradeckylle. Välimäki sijoittui Urheilutoimittajien äänestyksessä toiseksi. Hradecky keärsi 2 768 pistettä ja 132 ykkössijaa. Välimäen pistesaldo oli 2 243 ja ykkösijoja kertyi 85.

Jääkiekkoilija Miro Heiskanen oli äänestyksessä kolmas 1941 pisteellä ja 27 ykkössijalla.

Golfarit eivät ole perinteisesti juhlineet Urheilugaalassa. Aiemmin golfareista parhaiten Vuoden urheilija -äänestyksessä on sijoittunut Mikko Ilosen. Hän oli neljäs vuonna 2014.

Sykähdyttävin urheiluhetki valittiin yleisöäänestyksellä, ja Välimäki vaikutti palkinnosta aidosti yllättyneeltä.

”Tosi hieno juttu. En osannut yhtään odottaa, että se on sykähdyttänyt näin paljon suomalaista urheilukansaa. Iso kiitos kuuluu yleisölle, että se on äänestänyt minua”, Välimäki kertoi suorassa tv-lähetyksessä etäyhteyksien välityksellä.

Välimäki valittiin kaudella 2020 European Tourin tulokkaaksi. Oman Openin voiton lisäksi hän sijoittui kesällä toiseksi Wales Openissa ja kruunasi loistavan kauden kiertueen finaalikilpailun viidennellä sijalla.

Läpimurto-palkinnon kiitospuheessaan hän muisti taustajoukkojaan, eli isää, äitiä ja tyttöystävää, caddietään Väinö Viitaharjua sekä valmentajiaan Timo Karvista ja Pasi Keskumäkeä.

Läpimurto-tittelin lisäksi Välimäki sai Uno-pokaalin sekä Urheiluopistosäätiön lahjoittaman 10 000 euron erikoisstipendin.

Välimäen lisäksi ehdolla Läpimurto-kategoriassa olivat moukarinheittäjä Aaron Kangas ja pesäpalloilija Aapo Kolehmainen.

Pickala Golf oli ehdolla Urheilugaalassa Vuoden urheiluseuraksi, mutta tällä kertaa valinta osui Suomi-Ruotsi-maaottelun järjestäneeseen Tampereen Pyrintöön.