Sami Välimäki taisteli itselleeen paikan sunnuntain kierrokselle Australiassa: ”Oli vahva puristus tuulisissa olosuhteissa”

Sami Välimäen vakuuttava loppukiri tuotti  paikan viimeiselle kierrokselle Vic Openissat

Sami Välimäki (69-69-70,-8) pelasi viimeiset neljä reikää kolme alle parin ja nousi 20:n ensimmäisen joukkoon 13th Beach Golf Clubilla pelattavassa European Tourin kisassa.

Sami Välimäki käynnisti kierroksensa lauantaina Vic Openissa sijaluvulta 43:s. Pelin henki oli hänelle selvä, sijoitusta oli parannettava, jotta paikka viimeiselle päivälle irtoaisi, sillä pelaajien määrää pudotetaan sekä miesten että naisten sarjassa noin puoleen sunnuntaille

”Tuuli oli kovaa ja vaikeutti peliä. Hyvin sain kuitenkin otteen pidettyä ja rakennettua loppukirin 11:n tuplabogin jälkeen”, Välimäki luonnehti tapahtumia. Par-viitosella tullut tupla pudotti hänet selkeästi rajan taakse.

Neljällä viimeisellä Välimäki rykäisi vahvan kirin kolmella birdiellä ja sai tuloksekseen 70,-2. Yhteistulos -8 nosti hänet kierroksen ollessa vielä kärjen osalta kesken 17:ksi. Kärkeen oli tässä vaiheessa eroa vain viisi lyöntiä, joten sunnuntaina 21-vuotias Nokia River Golfin kasvatti saavuttaa Australiassa uransa parhaan sijoituksen. Kahdessa ensimmäisessä kisassaan karsiutunut Välimäki on sijoittunut kahdessa edellisessä kisassaan 64:ksi ja 51:ksi.

Sunnuntain kierrokselle pääsee mukaan tämänhetkisen tilanteen mukaan  44 pelaajaa. Kisaa johti 48/72 reiän jälkeen Australian Min Woo Lee (-13), joka on vain viisi lyöntiä Välimäkeä edellä.

Kilpailun televisioi Suomeen suorina lähetyksinä Viasat sekä Viaplay.