Sami Välimäki nousi yli 200 sijaa maailmanlistalla – Korhonen ihaili Välimäen kypsyyttä

Mikko Korhonen

Sami Välimäki nousi paitsi European Tourin rankingissa myös golfin maailmanlistalla. Mikko Korhonen kehui Välimäen kypsyyttä päätöskierroksella.

Sami Välimäki nousee Oman Openin voittonsa ansiosta golfin tuoreella maailmanlistalla sijalle 159. Ennen Omanin-kisaa loistavasti uransa European Tourilla aloittanut Välimäki oli listalla sijalla 372 eli nousua on tarkalleen ottaen 117 sijaa.

Välimäki tienasi voitostaan 265 000 euroa ja 460 European Tourin ranking-pistettä, jotka nostavat hänet kiertueen Race-to-Dubai-kisassa 13:nneksi. Välimäen kokonaisansiot kuuden kilpailun jälkeen ovat noin 296 000 euroa.

Myös neljänneksi kisassa sijoittunut Mikko Korhonen nousee nousi ylöspäin maailmanlistalla ja European Tourin rankingissa. Hänen uusi noteerauksensa on maailmanlistalla 142. Ennen Omania hän oli listalla sijalla 155. European Tourin rankingissa hänen pisteensä oikeuttavat 58:nteen sijaan.

Maailmanlistalla Korhonen pitää siis paikkansa Suomen ykköspelaajana, vaikka keskenään suomalaispelaajat eivät tästä paikasta kilpaile.

Omanissa Korhonen pelasi päätöskierroksen Välimäen kanssa ja pääsi seuraamaan nokialaisen kylmähermoista toimintaa läheltä.

”Oli hienoa pelata Samin kanssa, tämä oli häneltä erittäin kypsää tekemistä. Ihan kuin kaveri olisi ollut tourilla jo vuosia”, Korhonen sanoi.

Kierroksen aikana suomalaiset eivät kovin paljoa keskenään jutelleet, sillä molempien taistellessa voitosta loppuun saakka keskittyminen oli tiukasti omassa tekemisessä.

”Jotain siinä vähän speksattiin rundin aikana ja heitettään normiläppää. Ennen uusintaa heitin Samille isot kivet (nyrkkitervehdys) ja tsempit ennen uusintaa.”

Oman Openissa jaetulle 30. sijalle tullut Kalle Samooja putosi tuoreella maailmanlistalla 18 pykälää 210:nneksi.

”Ei vaan ollu meikäläisen viikonloppu. Se ehkä tiivistää tämän viikon”, Samooja totesi tiedotteessaan.

”Tänään ei oikein putti kolissut, miten olisi pitänyt ja sen takia jäi vähän kuti piippuun. Yhtä kokemusta rikkaampana eteenpäin.”

Samooja ehti laittaa tiedotteensa matkaan, ennen kuin Välimäki oli varmistanut voittonsa uusinnassa.

GoGolfin Messutarjousten myyntiä on jatkettu messuviikonlopun teknisten ongelmien vuoksi pe 6.3. saakka.