Sami Välimäki hyödynsi amatöörin täydellisen sulamisen päätösreiällä – otti jo kauden toisen voiton Pro Golf Tourilla

Sami Välimäki voitti Sveitssiä kansainvälisen amatöörikisan. Kuva otettu Portugalin voiton jälkeen.

Sami Välimäki taistelee tiukasti paikasta Challenge Tourilla ensi kaudeksi. Tänään hän otti kauden toisen voittonsa Keski-Euroopan Pro Golf Tourilla.

Sami Välimäki on voittanut Keski-Euroopan Pro Golf Tourin osakilpailun yhden lyönnin turvin. Välimäki voitti Starnberg Openin ja nousi kiertueen rankingissa kuudenneksi. Viisi parasta pelaajaa nousee kauden päätteeksi Challenge Tourille.

Kautta on vielä kaksi kilpailua jäljellä, joten Välimäellä on hyvä mahdollisuus edetä urallaan ensi vuonna, jos vire jatkuu kauden loppuun saakka.

Eroa Välimäellä on viidenteen sijaan vain noin 250 euroa, eikä neljäskään sija ole kuin vajaan tuhannen euron päässä.

Pro Golf Tour on satelliittitason kiertue, joka vastaa Ruotsin Nordic Leagueta. Kisoissa pelataan 54 reikää. Välimäki pelasi tällä viikolla tuloksen -13 (68-64-68), kun toiseksi sijoittuneen amatöörn Thomas Rosenmüllerin tulos oli -12 (68–65–68).

Saksalainen oli voitossa tiukasti kiinni ennen päätösreikää, jolle hän teki kuitenkin tuplaparin eli kahdeksikon. Kun Välimäki teki parin, hän nousi kolmen lyönnin takaa voittoon päätösreiällä.

Seuraava Pro Golf Tourin kisa pelataan jo ensi viikolla Tsekissä. Sen jälkeen on kiertueen sivuilla olevan aikataulun mukaan lähes kuukauden tauko ennen kauden päätöskisaa.