Sami Välimäen kisaveikkaus oli supersuosittu: lähes 1600 vastausta ja vain yksi osui täsmälleen oikein

Sami Välimäki debytoi viime viikolla golfin arvoturnauksessa.

Sami Välimäki sijoittui US Openissa 123:nneksi tuloksella +14. GoGolfin kisaveikkauksessa ainoastaan yksi osallistuja osasi veikata sijoituksen ja tuloksen oikein.

Sami Välimäki pelasi viime viikolla uransa ensimmäisen major-turnauksen. 22-vuotias superlupaus joutui heti tiukimpaan mahdolliseen paikkaan, sillä Winged Footin West-kenttä on kisavirityksillä maailman vaikein golfkenttä.

Kentän vaikeusasteesta kertoo paljon se, että Bryson DeChambeau oli ainoa, joka onnistui pelaamaan neljä kierrosta alle parin.

DeChambeaun voittotulos oli -6 (69-68-70-67). ”Hullun tiedemiehen” tulos on myös kentällä uusi US Open -ennätys Winged Footissa.

GoGolfin lukijoilla riitti luottoa Samiin

Me kysyimme kisaveikkauksessa, mikä on Sami Välimäen sijoitus ja lopputulos. Vastauksia saimme yhteensä huikean määrän: 1 585.

Yleisesti ottaen voidaan todeta, että suomalaisilla oli suuri luotto nuorukaiseen. Peräti 26 vastannutta uskalsi veikata, että Välimäki voittaa kilpailun. Kolmen parhaan joukkoon Samin arveli yltävän 46 vastaajaa ja top 10:een joka kymmenes kilpailuun osallistunut eli 172 vastaajaa.

Valtaosa eli noin 1 200 vastannutta povasi Samin yltävän jatkoon kisassa eli sijoittuvan 60 parhaan joukkoon. US Openissa 60 parasta pelaajaa ja samassa tuloksessa olevat läpäisevät cutin.

Päästäkseen jatkoon Samin olisi pitänyt pelata kaksi ensimmäistä kierrosta kuusi yli parin. Lyöntejä kertyi kuitenkin torstaina ja perjantaina kahdeksan liikaa.

Tismalleen oikea vastaus vain yhdellä

Samin lopullinen sijoitus oli 123:s. Vaikka vastauksia tuli runsaasti, sijoituksen veikkasi oikein vastasi ainoastaan kaksi GoGolfin lukijaa. Heistä Toni Lähdenpää tiesi aivan oikein myös Samin tuloksen, joka oli +14 (78-76). Samin tuloksen suhteen moni osui oikeaan: kaikkiaan 43 vastaajaa.

Toni on Rauman Golfin jäsen ja pelannut golfia 30 vuotta. Kilpagolfia hän on seurannut aktiivisesti parisenkymmentä vuotta ja harrastanut usean vuoden ajan myös golfvedonlyöntiä. Toni pelaa 1,4 händärillä, joten kyseessä on pelimies.

”Vaikka Sami loistavasti pelannut ja hieno tulevaisuus, tiesin, että kenttä on vaikea. Sen verran tutustuin ennakkoon”, Toni kertoi.

”Viheriön muodot kentällä ovat käsittämättömät. Olisi hauska päästä tuollaisilla viheriöillä pelaamaan. Ei tuollaisia muotoja ja nopeuksia löydy mistään. Linna Golf Suomessa on ehkä lähimpänä.”

Luonnollisesti Toni seurasi tarkasti myös tämänvuotista US Openia ja osasi hieman odottaa yhteydenottoa GoGolfista.

”Olin kartalla mutta ajattelin, että jollain muullakin olisi ollut voittotulos ja sijoitus oikein.”

”Päätä ei kannata laittaa pensaaseen”

Vaikka Välimäki ei onnistunut tällä kertaa onnistunut ja oli itse kovin pettynyt major-debyyttiinsä, Lahdenpää on vakuuttunut, että huippulupauksella on edessään vielä useita majoreita ja tuloksetkin tulevat paranemaan.

”On ollut hienoa seurata Samin peliä Omanista lähtien. Hän kerkeää pelata vielä paljon majoreita, eikä päätä kannata laittaa pensaaseen tästä yhdestä”, hän lohdutti.

Sadan euron lahjakortin Toni aikoo käyttää uusiin golfkenkiin Golf Skyn verkkokaupassa.

Myös toinen vastaaja tiesi oikein Samin tuloksen. Hän ei kuitenkaan osunut tulosveikkauksessa oikeaan. Hänelle lähtee palkinnoksi kuukauden katseluoikeus Viaplay-palveluun. Viaplay lähettää suorana lähetyksenä kaikki European Tourin kilpailut.

Vain yhden sijan väärin Samin sijoituksen veikkasi Raimo Ylivakeri (+6), jolle myös lähtee Viaplayn lahjakortti. Ylivakeri on Samin kotiseuran Nokia River Golfin entinen pitkäaikainen jäsen.

”Muistan joskus noin 10 vuotta sitten pelanneeni jossain NRG:n kilpailussa Saminkin kanssa samassa ryhmässä. Oli alle teini-ikäisenäkin jo kova luu”, Ylivakeri kertoi.