Sami Välimäellä kirjava kortti Göteborgissa – Kalle Samooja ilmoittautui voittotaisteluun

Sami Välimäki tarvisisi kärkipään sijoituksen meneillään olevassa kisassa säilyttääkseen mahdollisuutensa The Openissa pelaamiseen Race to Dubai -listan kautta

Pelikaveri Sam Horsfield (-8) nousi avauskierroksella Scandinavian Mixed -kilpailun kärkeen kuusi lyöntiä Sami Välimäkeä paremmalla tuloksella. Kalle Samooja (-7) oli erittäin tyytyväinen lyömiseensä.

Englannin Sam Horsfield (-8) johti Vallda Golf & Country Clubilla LET:n ja ET:n yhteiskisaa yhdessä Christine Wolffin (-8) kanssa avauskierroksen jälkeen.

Verrattuna eritttäin tiukkaan edellisviikon Hampurin kenttään ET:n pelaajat pääsevät tällä viikolla helpommalla.

Suomalaisten tulokset

3.      Kalle Samooja (65)
21.    Sanna Nuutinen (68)
55.    Sami Välimäki (70)
111.  Ursula Wikström (73)
111.  Tiia Koivisto (73)

Sanna Nuutinen otti loistavan kirin pelaten viisi viimeistä reikää neljä alle parin nousten tämän jakson aikana 74 sijaa.

Noin 90 pelaajaa 156:sta on alle parin. Birdie-iloittelua on varmuudella luvassa myös seuraavien kolmen päivän aikana, sillä järjestäjät haluavat tasaisen kisan, jossa helpohkolla kentällä naisia ja miehiä olisi kärkipäässä tasapäin.

Horsfield teki kierroksellaan yhdeksän birkkua ja bogin. Hänen pelikaverillaan Sami Välimäellä (70,-2) birdien määrä (6) oli sekin mainio. Valitettavasti pirkkalalaisella oli kortissaan myös neljä bogia, jotka pudottivat hänet sijaluvulle joka on noin 50:s.

Tulos ja sija ovat kuitenkin kahteen edelliseen karsiutumiseen päätyneeseen kisaan ( PGA Championship, Porsche Open) verrattuna lupaavia.

Välimäen toiveet paikasta The Openiin vaatisivat hengissä pysyäkseen kärkipään sijoituksen ja juhannusviikon Saksan kisasta luultavasti voiton toteutuakseen.

Race to Dubai -listalla Välimäki on 128:s. 20 ensimmäisen joukkoon nouseminen kahdessa kisassa on todella kovan työn takana.

Välimäki on koronan takia sijaiskärsija The Openiin liittyen. Edellisvuonna peruutettuun kisaan otetaan Race to Dubai -listalta mukaan 2019 kärjestä 30 pelaajaa.

Edelliskaudella samalla listalla kuudenneksi sijoittunut suomalainen jäi ilman paikkaa.

Henrik Stenson putoamassa olympiakoneesta

Kovaa on Henrik Stensonillakin (70, -2), joka ennen kisaa toivoi kirinsä Ryder Cupia varten alkavan lapsuutensa kotikaupungista Göteborgista. Takamatkaa on paljon, sillä loppusyksystä 2019  Tiger Woodsin kisassa saavuttamansa voiton jälkeen hän ei ole sijoittunut kertaakaan 20 joukkoon puolentoista vuoden aikana.

US Openiin hän pääsee vuoden 2016 The Open Championshipin voittajana. Akuutein ongelma Stensonilla on olympiapaikan kanssa. Alex Noren on paikkansa lunastanut. Stenson (142.) ja Henrik Norlander (135.) kisaavat toisesta paikasta.

Juuri tällä hetkellä näyttää siltä, että Stenson ei Ruotsista tai US Openista pisteitä tulisi saamaan, ja väärä Henrik veisi toisen paikan.

Kalle Samooja: ”Lyöminen oli varsin stediä”

Kalle Samooja oli erittäin tyytyväinen aamupäivän peliinsä.

”Oli kyllä varsin stedi kävely linksillä tänään. Lyöminen oli varsin stediä”, Samooja summasi.

Seitsemän birdietä, mutta paremminkin olisi voinut upota, määritteli Kalle Samooja tiedotteessaan