Sam Burns kahdeksatta kertaa kisan kärjessä – joko heltiää ykköstila PGA Tourilla?

Sam Burns lähtee sunnuntain kierrokselle kärkipaikalta rinnallaan Keegan Bradley

24-vuotiaalla lousianalaisella on karvaita muistoja päätöskierrokselta myös viikonlopun kisakentältä Innisbrook Resortissa.

Kuka on johtanut PGA Tourilla kauden 2020-2021 aikana useimmin kisaa kuin kukaan muu?
Oikea vastaus Sam Burns (8) on varsin yllättävä vähänkin PGA Tourin tapahtumia seuraavalle.
Listalla seuraavina olevilla määrä on kuusi.

Näihin tilastoihin lasketaan mukaan kolmannen kierroksen lisäksi ensimmäinen ja toinen kierros.
Merkityksellistä tietysti on se, että kertaakaan Burns ei ole onnistunut viemään johtoaan maaliin asti.

Urasa ensimmäistä ykköstilaa PGA Tourilla metsästävä Burns on kuluvalla kaudella johtanut ennen viimeistä päivää myös Houstonissa, jossa lopullinen sijoitus oli seitsemäs, sekä Los Angelesissa (3.)
Jälkimmäisessä hän oli neljännen päivän puolivälissä kolme lyöntiä seuraavaa pelaajaa edellä.

”En sanoisi, että se oli epäonnistuminen. Mielestäni jokainen mahdollisuus voittaa on otettava kokemuksena josta voi oppia. Kyse ei ole pelkästään siitä voittaako vai ei”, Burns filosofoi meneillään olevan kisan aikana antamassaan haastattelussa.

Innisbrook Resortin Copperhead Coursen kanssa Burnsilla on niin sanotusti myös kana kynittävänä kolmen vuoden takaisesta kisasta.
Ammattilaisuransa vasta aloittaneella nuorukaisella oli mahdollisuuss kärkiviisikkoon sijoittumalla saada pysyvä pelioikeus PGA Tourille.
Homma eteni päätöskierroksella upeasti aina 16:lle asti, jossa holtittoman avauksen seurauksena Burns teki lopulta tuplan ja menetti mahdollisuutensa.

Sunnuntaina on siis tässäkin mielessä revanssin paikka.

Burnsin rinnalla ja pelikaverina on sunnuntaina rutinoitunut major-voittaja Keegan Bradley, jota voitot ovat kiertäneet hänen huippuvuosiensa  2011-2012 (3×1) jälkeen yhtä kertaa lukuunottamatta.  Bradley oli parhaimmillaan maailmanlistalla kymmenes,  viimeisen vuoden aikana hän on pudonnut jo reilusti sadannen huonommalle puolelle.

Tuloksessa -14 olevan kärkiparin lähin uhkaaja on Max Homa (-13), seuraavat ovat Burnsia ja Bradleya vähintään neljä lyöntiä jäljessä.