Salminen kiri lopussa voittoon Vierumäellä – Isometsällä synkkä lopetus

Mikael Salminen voitti ja Matias Honkala ottivat kaksi ensimmäistä sijaa Vierumäki Invitationalissa. Jan Ruoho toimii kilpailun promoottorina.

Golfin Vierumäki Invitational Hosted by Heinola huipentui tiistaina hyvissä olosuhteissa pelattuun toiseen kierrokseen. Voittaja saatiin selville vasta jännittävien vaiheiden jälkeen.

Viisi lyöntiä kärjen takaa päätöspäivään lähtenyt kokenut Mikael Salminen aloitti heti takaa-ajon ykkösreiän eaglella. Kierroksen toinen birdie seitsemännellä reiällä nosti hänet jo hetkeksi johtoon kilpailun kärjessä toiselle kierrokselle lähteneen Eetu Isometsän sorruttua alkukierroksella kahteen bogiin. Isometsä löysi kuitenkin nopeasti takaisin ladulle ja vastasi kahdella birdiellä.

Sisääntulon keskivaiheilla Isometsä oli siirtynyt jo takaisin kolmen lyönnin johtoon samassa ryhmässä pelanneen Alex Hietalan missattua muutaman lyhyen putin. Hetkeä myöhemmin kaksi peräkkäistä bogia 13. ja 14. reiällä näyttivät pudottavan puolestaan Salmisen lopullisesti kyydistä.

Momentum heilahti kärkiryhmän pelatessa 15. reikää. Eetu Isometsä puttasi kolmesti samoilta sijoilta, joilta Hietala upotti birdien. Eroa kärkiryhmän pelaajilla enää vain yksi lyönti. Kun Isometsä vielä joutui vaikeuksiin 16. reiän avauksessaan, tulostaulun kärjessä oli yllättäen jälleen Salmisen nimi.

Matias Honkalan tyylinäyte Vierumäeltä.

Janne Tarmio

Salminen oli tehnyt birdiet 16. ja 17. reiälle. Se riitti lopulta voittoon, kun Isometsälle kirjattiin 16. reiältä tuplabogi ja kun Hietala vuorostaan sortui kahteen peräkkäiseen bogiin. Kakkoseksi nousi Matias Honkala, jonka alkukierros lähti hitaasti liikkeelle ja joka sisääntulossa ei onnistunut käyttämään tilaisuuksia hyväkseen.

”Pari viisimetristä meni sisään 16. ja 17. reiällä”, Salminen kertoi voiton ratkettua. ”Ihan kiva, että pääsi vähän kiusaamaan poikia”. Kierrostulos 68 oli päivän paras. Yhteistulokseksi tuli -6.

Kokemus voitti tällä kerralla nuoruuden, sillä 33-vuotiaalla Salmisella ja nuorilla haastajilla on ikäeroa enimmillään toistakymmentä vuotta.

Alex Hietala jakoi Eetu Isometsän kanssa kolmannen sijan.

Voittopuheessaan Salminen kiitti kilpailun järjestäjiä arvokkaasta täydennyksestä kotimaan kilpailuohjelmaan.

”Uskon, että kaikki läsnäolijat ovat kanssani samaa mieltä kilpailun tärkeydestä näinä kilpapelaajille haastavina aikoina.”

Median edustajille Salminen puhui harvinaisesta herkusta vuosi vuodelta paremmalla kentällä.

Lähde: Vierumäki Golfin tiedote