Hyppää pääsisältöön
Ruutu ei saanut kovin positiivista palautetta keskiviikkona

Ruutu petti ja kansa raivostui: "Kaikille ostaneille lähtee automaattinen korvaus"

Ruutu-palvelu kyykkäsi keskiviikkoiltana. Golfareille se tarkoitti todellista someraivoa, kun Mastersin par 3 -kisa jäi näkemättä suorana. Suurimmalle osalle muille se tarkoitti suosikkiohjelman saatamattomuutta.

Keskiviikkona moni oli virittänyt itsensä mukavaan asentoon sohvalle ja yritti saada Mastersin par 3 -kisan toimimaan Ruutu-suoratoistopalvelun kautta. Ensin oli täytynyt maksaa 25 euroa kisan saamisesta näkyville, sillä Suomessa Masters näkyy vain pay-per-view-periaatteella eli erillistä maksua vastaan.

Juuri kun kisan piti alkaa, oli Ruutu-palvelun tuottavalle kansainväliselle yhtiölle tullut ongelma. Lopulta ongelma oli kasvanut niin suureksi, että koko järjestelmä täytyi "buutata", mikä tarkoitti sitä, ettei edes koko Ruutua saanut lopulta auki. 

Käytännössä keskiviikkoillan bugi tuli kiusallisimpaan mahdolliseen aikaan Ruutu-palvelun kannalta. Keskiviikon suosikkiohjelmista Temptation Island on yksi kanavan katsotuimmista, mutta nyt plus -palvelun ostajat eivät päässeet näkemään seuraavaa jaksoa suorana lähetyksenä. 

Golfin osalta se tarkoitti, että käytännössä kaikki 25 eurolla Mastersin katseluoikeuden ostaneet olivat todella vihaisia, kun he eivät saaneet rahalleen vastinetta. Some täyttyi vihaisista kommenteista ja syystä. Jos kyseessä olisi ilmaisohjelma, niin tämä olisi vielä anteeksiannettavaa. 

Ruudun urheilusta vastattiin aamulla puhelimeen ja surkuteltiin tilannetta. 

"Olisi ollut paljon helpompi jos tämä olisi tapahtunut päivällä. Silloin kanavalla ei pyöri mitään suoria lähetyksiä, nyt niitä oli useampia. Todella harmillinen ajoitus", Ruudusta kerrotaan. 

Ruudun asiakaspalvelu on varmasti koko torstain tukossa. Golfareiden ei tarvitse kuitenkaan soitella saadakseen korvausta menetetystä kisapäivästä. 

"Siitä lähtee automaattinen noin viiden euron palautus kortille millä se on ostettu. Tänään kaikki on jo kunnossa ja par 3 -kisan voi katsoa tallenteena", Ruudusta lohdutellaan. 

GoGolf suosittelee