Rory nousi kovalla kirillä kärjen tuntumaan – katso toisen kierroksen kohokohdat

Rory McIlroy nousi huippukierroksen jälkeen suurimmaksi voittajasuosikiksi PGA Tourin paluukisassa.

Harold Varner III jatkaa Charles Schwab Challengen kärjessä, mutta Rory McIlroy nousi kahden lyönnin päähän.

Rory McIlroy teki lauantaina hurjan nousun PGA Tourin Charles Schwab Challenge -kisassa. Pohjoisirlantilainen iski tauluun päivän parhaan tuloksen: 63 lyöntiä (-7), mikä nosti häntä peräti 35 pykälää tulosluettelossa.

Maailmanlistan ykkönen on enää kaksi lyöntiä kärjessä olevaa Harold Varner III:a perässä, kun ensimmäisen kierroksen jälkeen eroa oli viisi lyöntiä. Varner III on tuloksessa -11 (63-66). Kakkossijaa jakavat Jordan Spieth ja Bryson DeChambeau lyönnin perässä.

Roryn aloitti kierroksen eaglella ja pelasi ensimmäiset yhdeksän reikää neljä alle parin. Takaysin maailman kärkipelaaja pelasi kolme alle parin. Kierros piti sisällään eaglen lisäksi kuusi birdieä ja yhden bogeyn.

Nimimiehistä taistelun cutia vastaan hävisivät muun muassa Phil Mickelson, Dustin Johnson, Jason Day ja Rickie Fowler. Kilpailussa oli mukana myös iki nuori Bernhard Langer, joka kuitenkin koki Mickelsonin ja kumppanien kohtalon.

62-vuotias on hallinnut vuosikausia Champions Touria, mutta on hämmentävää, kuinka hyvin hän pärjää myös ”yleisessä sarjassa”, sillä kolmen kuukauden koronatauon jälkeen Colonial Country Clubilla nähdään PGA Tourin rivikilpailuksi huippunimekäs osanottajakaarti. Langerin tulos kahden kierroksen jälkeen oli par, eli kahden kierroksen aikana lyöntejä kertyi vain kaksi liikaa.

Maailmanlistan 20 parhaasta peräti 16 pelaajaa on mukana.