Rory McIlroylle kauden neljäs ykköstila Shanghaista : ”Tavoitteena maailmanlistan ykköstila”

Rory McIlroyn Harry Diamonin saavuttivat ensimmäisen yhteisen ykköstilan Kiinassa pelatuissa kisoissa.

McIlroy kukisti ensimmäisellä uusintareiällä tekemällään birdiellä Xander Schauffelen HSBC Championsissa.

Rory McIlroy pelasi kaikki 73 reikää yhdessä Xander Schauffelen kanssa Sheshan Internationalilla Shanghaissa. Edellisvuoden 54:s tila vaihtui voitoksi, McIlroy kiersi viimeiset 38 reikää kisasta ilman bogeja ja päätyi yhteistulokseen -19 (67-67-67-68).

Viimeisellä reiällä Schauffele sai hänet kiinni birdiellään, mutta McIlroy naulasi kauden neljännen voittonsa uusinnassa. Loistavan avauksen jälkeen hän pääsi raudalla viheriölle. Matkaa viheriölle oli noin 200 metriä.

”Valitsin kohteeksi kyltin griinin takana ja ajattelin, että ajattelin vain, että nyt pitää tehdä hyvä svingi. Matkaa oli 223 jaardia, ja se oli täydellinen numero rautaneloselle”, McIlroy tuumasi.

Schauffele pääsi perille vasta kolmannella, eikä kyennyt tekemään McIlroyn tavoin birdieä. Näin Rory otti uusintavoiton, mikä on hänelle yllättävän harvinaista herkkua, sillä uusinta oli Rorylle PGA Tourin ja European Tourin kilpailussa yhteensä kahdeksas, mutta voitto oli maailmanlistan kakkoselle vasta toinen.

Neljäs voitto tänä vuonna

Aiemmin tänä vuonna McIlroy on voittanut Players Championshipin, Canadian Openin sekä Fedex Cupin ykköstilan tuoneen Tour Championshipin. European Tourilla hän otti toisin sanoen kauden ensimmäisen voittonsa.

Koska PGA Tour -kausi on jo ehtinyt vaihtua, Rorylle kisa oli kauden toinen ja voitto ensimmäinen. Hän kuitenkin siirtyy sen siivittämänä FedEx Cupissa kärkipaikalle.

”Tavoitteeni on päästä haastamaan Brooks Koepka maailmanlistan ykköspaikasta. Tämä vei minut huomattavasti lähemmäs. Loppuvuodesta voittamalla yhden kisan lisää, pääsisin jo aivan kantaan”, McIlroy suunnitteli.

Rory harppasi voittonsa ansiosta European Tourin rankingissa eli Race to Dubai -kisassa viidenneksi. Kilpailua ennen hän oli ollut 33:ntena.

Mikäli hän voittaa Dubaissa kiertueen kauden päätöskilpailun, mahdollisuus Race to Dubain ykköstilaan ja viiden miljoonan taalan kertakorvaukseen on olemassa.

Kolmanneksi kilpailussa sijoittui Etelä-Afrikan Louis Oosthuizen, joka jäi kärkikaksikosta kaksi lyöntiä.

Seuraavaksi European Tour jatkuu Turkissa pelattavassa kauden ensimmäisessä finaalikisassa, johon pääsevät Suomesta mukaan Mikko Korhonen ja Kalle Samooja. Sen jälkeen on vuorossa Etelä-Afrikan Nedbank Championship ennen kauden päättävää DP World Tour Championshipiä, jossa Rorykin on mukana.