Roope Kakko kolmas Vierumäellä – harmitteli voiton lipumista käsistä

Roope Kakko jäi niukasti ulos Challenge Tourin finaalipaikasta

Roope Kakko nousi pitkästä aikaa kolmen kärkeen Challenge Tourilla.

Roope Kakko otti sunnuntaina parhaan sijoituksensa Challenge Tourilla sitten vuoden 2015, jolloin hän voitti yhden kilpailun ja oli toisessa kolmas. Voittokin oli lopulta tarjolla, mutta Kakko jäi siitä lopulta kahden lyönnin päähän.

Kierroksen jälkeen Kakko harmitteli, että putti ei kulkenut sunnuntaina aivan yhtä hyvin kuin edellisinä päivinä. Parilla reiällä Roopella kierähti lyhyehkö putti ja muutama yritys vähän kauempaa jäi niukasti ohi.

”Vähän karvas maku jäi. Voitto olisi ollut ihan otettavissa”, Kakko sanoi.

Tämänvuotisen Vierumäki Finnish Challengen voitto meni Portugaliin, kun kokenut portugalilainen José-Filipe Lima nousi takaa ja otti jo uransa viidennen Challenge Tour -voiton tuloksella -14 (68-70-70-66).

Päätöskierrokselle Lima lähti viisi lyöntiä Rikard Karlbergiä perässä, mutta ruotsalainen taipui lopulta kuudenneksi pelattuaan päätöskierroksen kaksi yli parin (-11). Toiseksi kisassa sijoittui Karlbergin ja Kakon kanssa kärkiryhmässä pelannut Etelä-Afrikan Bryce Easton tuloksella -13.

Neljännen kierroksen puolivälissä näytti siltä, että kärjessä tuossa vaiheessa ollut Karlberg karkaa Kakolta. Hän pelasi etuysin kaksi alle parin kasvattaen johtonsa suomalaiseen verrattuna jo kolmeen lyöntiin.

Homma kuitenkin keikahti heti kymppireiällä. Kun kokenut ruotsalainen sortui tuplaan ja  Eastonkin teki bogin, Kakko oli yhtäkkiä vain lyönnin päässä kärjestä ja tiukasti voittotaistelussa mukana. Jaetulle kärkipaikalle Kakko nousi 12. reiällä tehtyään birdien.

Vesiesteestä par jalat vedessä

13. reiällä Kakko säikäytti runsaslukuista kotiyleisöä lyömällä avauksen vesiesteeseen lyhyellä par 4 -reiällä. Pallo jäi kuitenkin sammalmättääseen aivan vesirajalle. Kakko riisui kengät jalasta, puki sadehousut jalkaan ja chippasi pallon forelle selvittäen kinkkisestä paikasta itselleen parin.

Yleisö palkitsi sankarin raikuvilla aplodeilla.

Harmillinen bogi syntyi kuitekin heti seuraavalle 14. reiälle, vaikka loistavan avauksen jälkeen pallo makasi väylällä. Kakko löi kuitenkin hieman huolimattomasti rautakuutosen viheriön viereiseen karheikkoon, eikä saanut up&downia.

”Pelikaveri löi siinä vaikeaan paikkaan ja jouduin odottamaan omaa lyöntivuoroani hetken aikaa. Kun oma vuoro tuli, löin palloa siitä hieman huonosti keskittyen”, Kakko kertasi.

Kakko pääsi puttaamaan birdieä kaikilla lopuilla rei’illä (15–18), mutta yksikään niistä ei uponnut. Paras paikka oli päätösreiällä, jossa Kakko pääsi lyömään pichiä noin 40 metrisä.

”Luulin, että pallo olisi päätynyt lähemmäksi reikää, mutta pallo taisi tulla alas viheriön pehmeimpään kohtaan”, hän harmitteli.

Matkaa putissa oli vajaat viisi metriä. Panoksena putissa oli nousu jaetulle toiselle sijalla ja monta tuhatta euroa.

Kakko harppasi ylöspäin rankingissa

Jaetun kolmannen sijan ansiosta Kakko nousi Challenge Tourin rankingissa 46:nneksi. Halutessaan hän voisi osallistua ensi viikolla Tanskan-kilpailuun, mutta Kakko arveli jättävänsä kisan kuitenkin väliin.

”Olen menossa huomenna polven kuvaukseen. Nyt ei tunnu siltä, että olisin siinä kunnossa, että voisin pelata toisen perättäisen kisaviikon”, Kakko kertoi

Päätöspäivänä Kakon polvi hieman oireili. Siitä oli poistettu nestettä turvotuksen laskemisen Vierumäen kilpailun alla, ja päätöspäivänä Kakko kertoi sen alkaneen hieman ”lonksua”.

Kun Kakko kuuli, että kilpailu alkaa poikkeuksellisesti jo keskiviikkona, hän sanoi samantien jättävänsä kilpailun väliin. Tosin lisäaikaa hän sai kiertueelta päätöksentekoa varten poikkeusellisesti huomiseen klo 12:een saakka.

Lindell hienosti 11:s

Toiseksi paras suomalainen oli Oliver Lindell, joka sijoittui jaetulle 11. sijalle. Lyönnin parempi tulos oli taanut porvoolaisen paikan Tanskan-kisassa.

Lindell pelasi tasaisen turnauksen. Hänen yhteistuloksensa oli -10 (70-69-70-69). Hänen saldo tänään oli kolme birdieä, kolme bogia ja kaksitoista paria.

Kiertueen rankingissa hän nousi sijalle 40.