Hyppää pääsisältöön
Mikko Korhonen ja Karri Kakko olivat tyytyväisiä päivätyön jälkeen.
Getty Images

Rolex Series jatkuu Italiassa: Mikot isojen mahdollisuuksien äärellä

European Tourin vuodeksi 2017 lanseeraama kahdeksan osakilpailun Rolex Series jatkuu tällä viikolla italian Avoimilla. Merkittävää kilpailussa on palkintopotti, joka on kasvatettu peräti seitsemään miljoonaan dollariin.

European Tourin parhaimmisto kerääntyy tällä viikolla Milanoon hakemaan asetelmia ennen kauden päättävää finaaliturnausten sarjaa. Italian Open on nostettu yhdeksi kiertueen suurimmista kilpailuista, sen toimittua aiemmin pienenä osakilpailuna. Pitkät perinteet omaavan kisan voittoa puolustaa kotimaassaan pelaava Francesco Molinari.

Kilpailun suurin huomio GoGolfin lukijoiden keskuudessa kiinnittyy luonnollisesti Mikkoihin. Mikko Ilonen ja Mikko Korhonen ovat turvanneet työpaikkansa kaudelle 2018, mutta molempien haaveissa siintää paikka 60 parhaan joukossa kauden päätteeksi. Tämä vaatisi isoja onnistumisia seuraavien kilpailujen aikana.

Monzan kansallispuistossa sijaitseva kenttä mutkittelee kuuluisan Monzan formularadan vieressä. Kenttävanhus poikkeaa vahvasti ison maailman kisakentistä pienine viheriöineen ja mutkittelevine väylineen. Mikko Korhonen pitääkin kenttää omalle pelilleen sopivana.

”Tämä on mukava, vanha kenttä. Ei ihan tavanomainen, vaan tässä on vähän enemmän henkeä. Kenttä on paljon kuivempi kuin viime vuonna ja viheriöt, jotka ovat tosi
pieniä, ovat paremmassa kunnossa. Itse pidän tämän tyyppisistä kapeahkoista vanhoista kentistä ja tämä istuu kyllä omaan silmään hyvin”, Korhonen luonnehti kisan alla.

Kisaan lähdettäessä Korhosen ranking RaceToDubai -listalla on 86. Kauden aikana tienistejä on tullut 396 648 euroa. Sijalla 60 oleva Ian Poulter on tienannut 523 527 euroa.

Mikko Ilonen hakee menestystä

Kolmannen peräkkäisen kisansa käynnistävä Mikko Ilonen on päässyt kaikissa kilpailuissaan jatkoon sitten heinäkuun alkupuolella pelatun Pohjois-Irlannin avointen. Ilonen pelasi myös viime vuoden Italian Avoimissa täydet neljä kierrosta, mutta tänä vuonna katseet on terävemmässä kärjessä.

"Tiistaina kävelin kentän läpi kahden mailan kanssa. Chippailin ja puttailin vuorotellen, hain tuntumaa viheriöihin. Olen myös ottanut tuntumaa Monzaan iltakävelyillä, ottanut rennosti hieman turistifiiliksellä. Keskiviikkona pelaan yhdeksän reikää ja vedän lajitreenin", Ilonen suunnitteli kisan alusohjelmaansa.

Kauden jatko voi olla pitkälti kiinni Italian esityksistä. Kiinan osakilpailuun finaaleista ei ole asiaa ilman voittoa. Turkin kisaan otetaan mukaan 70 parasta saatavilla olevaa pelaajaa: viime vuonna mukaan pääsi vielä rahalistan sijalta 102. Etelä-Afrikan Nedbank Challengeen vaadittiin vuosi sitten rahalistan sija 82. Hyvä sijoitus Italiasta parantaisi siis rutkasti Ilosen mahdollisuuksia jatkaa kautta. Varmasti ohjelmassa on vielä ensi viikon kilpailu Espanjassa.

Kisan suurimmat suosikit tulevat Espanjasta. Jon Rahm (5) ja Sergio Garcia (10) ovat kisan ainoat pelaajat maailmanlistan top-10:stä. Muita pelaajia 20 parhaan joukosta ovat Alex Noren (12), Tommy Fleetwood (17) ja Francesco Molinari (18). Myös viime viikon voittaja Tyrrell Hatton (28) on osoittanut kovaa virettä viime aikoina.

 

GoGolf suosittelee