Hyppää pääsisältöön

Caddiemaster

02000-4653

Asiakaspalvelun arkisin klo 10–18

Ringsidessa testataan rajoja - koiragolfkilpailu sunnuntaina!

Lähes jokakesäinen debatti koirien kuulumisesta kentälle on tänäkin vuonna elänyt vahvasti. Espoo Ringside Golfissa rikotaan rajoja järjestämällä ainakin tiedettävästi Suomen ensimmäinen kilpailu, johon mukaan pääsee vain koiran kanssa. Normaaliarkena Rinkkuun koirilla ei kuitenkaan ole asiaa.

Kuuluuko koira golfkentälle vai ei? Hyviä mielipiteitä on puolesta ja vastaan - molempia lienee syytä kunnioittaa. Suomessa kulttuuri koiran mukaan ottamiseksi kierrokselle on melko pientä, yksittäistapauksia löytyy kyllä. Usein vastahankaajat kertovat argumentikseen, että golf on oma- ja koira toinen harrastus, eikä näitä olisi syytä yhdistää. Puolestapuhujat taas näkevät mahdollisuuksia, miksei yhdistää kahta tärkeää asiaa kätevästi. Näin tehdään monissa vanhemmissa golfkulttuureissa erittäin yleisesti. 

Niin tai näin, keskustelu on aina positiivista. Kentät ovat sen myötä alkaneet tekemään omia käytäntöjään. Kuitenkin vielä tuntuma on se, että yleisin käytäntö on, ettei sitä ole. Toiseksi yleisin saattaa olla: "Tilanteen mukaan". Ainakaan allekirjoittaneelle ei ole osunut silmiin vielä kenttää, joka olisi ainakaan avoimesti markkinoinut koiria erittäin tervetulleiksi. 

Koira joka muutti asenteen 

En ikinä kuvitellut itse koiraihmisenä yhdistäväni näitä kahta asiaa. Perheessäni on ollut koiria aina siitä lähtien kun olen maailaan tarttunut. Koskaan ei käynyt mielessäkään ottaa eläintä mukaan kentälle. Lopulta kuitenkin elämäntilanne muuttui, aika kävi rajallisemmaksi ja elämääni asteli vanha, lähinnä ruoasta kiinnostunut (samalla paino-ongelmien kanssa painiva) puudeli Bunny. Bunny oli koira, joka tykkäsi kulkea monessa paikassa mukana, oli ennalta-arvattava ja äärimmäisen fiksu.

Kaikki lähti kokeilusta aamuvarhaisella kierroksella, jolloin Vuosaaren kentällä ei ollut muita pelaajia. Bunny oppi homman nopeasti ja vältti tiipaikoille tulemista kovan kilahduksen takia. En tiedä mistä johtui, mutta omat tarpeensa hän tajusi käydä tekemässä kentän rajojen ulkopuolelle. Myönnän, pidin koiraa vielä vapaana kentällä ellei kohta ollut erityisen ruuhkainen. Kentällä Bunny heräsi henkiin, otti spurtteja ja tunsi mukavan alustan tassujensa alla. Pikku pullukka juoksi kiloja itsestään pois kuin viimeistä päivää - kuitenkin totellen ja käyttäytyen arvattavasti. 

Joku kierros jäi lopulta viimeiseksi vajaa vuosi sitten. Bunny oli nakkinsa syönyt Vuosaaren ja Rinkun klubitaloilta. Etiketin puolesta hän veti lähes aina paremmin kuin moni pelaaja - tervehti, oli hyvällä tuulella ja hiljaa kun muut löivät. Viheriölle ei ollut asiaa, sen hän oppi nopeasti. Palloa ei varastettu, vaan mukana oleminen oli hänelle tärkeä asia. Kierroksen jälkeen sai vetää auton jalkatilassa syvät unet matkalla kotiin. En ikinä ajatellut, että minusta tulisi koiranomistajaa, joka edes harkitsisi koiran mukaan ottamista kierrokselle silloin tällöin. Bunnyn kanssa pelaaminen laittoi asiat kuitenkin perspektiiviin. Niin onnellisen otuksen näkeminen vieressä vei merkityksen kiukuttelulta huonojen lyöntien jälkeen. 

Bunny otti viimeiset askeleensa 23.03.2017 12-vuoden ikäisenä. Viimeisen parin päivän aikana lupasin, että hänen muistolleen järjestetään golfkilpailu,  jossa pelata saa vain koiran kanssa. Tarkoituksena ei ole missään nimessä vaatia keneltäkään asenteen muuttamista, vaan yksinkertaisesti osoittaa toteen tämänkin vaihtoehdon plussat ja toimivuus. Sallin ja ymmärrän edelleen myös ne argumentit, jotka ovat koiran mukaan ottamista vastaan.

Bunny Open järjestetään ensimmäisen kerran 13.8.2017 Espoo Ringside Golfissa. Kisassa pelataan yhdeksän reikää koiran kanssa. Mukaan ensimmäiseen kisaan on tulossa noin 15 pelaajaa koirinensa. Osa Bunnylle ennestään tuttuja, osa tuntemattomia. Kisa alkaa kello 15.30. Yksittäisiä paikkoja saattaa olla vielä vapaana, paikalle saa tulla antamaan tukensa myös muuten koiran kanssa tai ilman.

-Nikke Tyry