Hyppää pääsisältöön
Rickie Fowler osui yhtä lukuunottamatta kaikkiin väyliin avauksillaan Pebble Beachissa
GETTY IMAGES

Rickie Fowler kärkeen Pebble Beachissa– Phil Mickelsonin unelma US Openin voitosta lähes murskana

Rickie Fowlerin kanssa saman tuloksen 66,- 5 pelasivat aamupäivällä Xander Schauffele sekä Louis Oosthuizen. Rory McIlroy (-3) on mainioissa asemissa.

Aamupäivän keli oli tuloksenteolle erinomainen kauden kolmannen majorin käynnistyttyä torstaina.

Lämpöä oli ennakkosuosikkien lähtiessä liikkeelle jo riittävästi, tuuli oli lähes olematonta ja viheriöt poikkeuksellisen helppoja putattavia. Tulostaso nousi kovaksi.

Kolme kuluvalla kaudella 2018-2019 jo voittanutta pelaajaa teki tuloksen 66. Louis Oosthuizenilla on jo Open Championshipin voitto vuodelta 2010, Xander Schauffele ja Rickie Fowler hakevat ensimmäistä majoriaan.

GettyImages-1155746828.jpg

Rickie Fowlerilla on entuudestaan US Openista kolme sijoitusta kymmenen joukkoon
Rickie Fowlerilla on entuudestaan US Openista kolme sijoitusta kymmenen joukkoon
Getty Images

Rickie Fowlerin peli oli tikissä. Hän osui 13 kertaa väyliin avauksillaan, missasi vain kolme Pebble Beachin pienistä viheriöistä ja teki kuusi birkkua. Ainoa bogi yhdeksiköllä, josta Fowler otti kolme lyöntiä 13, 5 metrin matkalta.

Fowler sai talvella jo yhden apinan selästään voittamalla Scottsdalessa pelattavan PGA Tourin kisan, jossa hän oli aiempina vuosina tuhrinut mahdollisuutensa loppureiílllä useaan otteeseen.

Majoreissa 30-vuotias kalifornialainen on ollut kymmmenen kertaa kärkikymmenikössä, muttaa voittosarake näyttää nollaa. Vuonna 2014 Fowler oli kahdesti majoreissa toinen, kerran kolmas ja kerran viides. Vastaavia sarjoja on hyvin harvalla nykyhuipuista.

Aamupäivän onnistujiin voidaan listata kolme edellistä US Openiaan surkeaan avauskierrokseen menettänyt Rory McIlroy (-3) sekä Scott Piercy (-4).

GettyImages-1155695885.jpg

Phil Mickelson viettää lauantaina 49-vuotissynttäreitään, toivottavasti työn merkeisä pelaten US Openin kolmatta kierrosta
Phil Mickelson viettää lauantaina 49-vuotissynttäreitään, toivottavasti työn merkeisä pelaten US Openin kolmatta kierrosta
GETTY IMAGES

Isolla latauksella ja yleisön odotukset niskassaan US Openiin lähtenyt Phil Mickelson 72,+1 menetti suuren osan mahdollisuuksistaan jo ennen kolmea viimeistä kierrosta. Vasurin puttisaldo oli murheellinen. Nousu yli 70:n edelläään olevan kilpakumppanin ohi vähintään kuuden lyönnin päästä on toki mahdollinen, mutta erittäin epätodennäköinen.