Ratkaisu meni lopulta jännittäväksi, mutta Helligkilde otti omansa

Kilpailun voittaja Marcus Helligklide sai voitostaan 32 000 euroa kisan promoottorilta Jan Ruoholta.

Tanskan Marcus Helligkilde otti vakuuttavan pelin jälkeen uransa ensimmäisen Challenge Tour -voiton, vaikka lopulta kisasta tuli jännittävä. Roope Kakko oli jälleen paras suomalainen.

Marcus Helligkilde otti tänään Vierumäki Finnish Challenge -voiton, vaikka lopulta peli meni jännäksi. Viiden lyönnin johdosta kilpailun päätöspäivään lähtenyt tanskalainen voitti lopulta kilpailun kahden lyönnin erolla tehtyään päätösreiälle birdien.

Käytännössä hänen ainoa uhkaajansa Ruotsin Jesper Svensson nousi 13. reiällä kolmen lyönnin päähän tehtyään upean eaglen lyhyellä par 4 -reiällä. Ero kaventui yhteen 16. reiän jälkeen, jossa Helligkilde yhden harvoista virheistään koko kisaviikon aikana. Hän otti chipin ja kolme puttia, minkä jälkeen eroa oli enää lyönti ennen kahta viimeistä.

Montaa muuta pelaaja olisi saattanut ruveta jännittämään tuossa tilanteessa, mutta 24-vuotias selvitti tilanteen upeasti. Kahden putin par 17. reiälle, joka on keskipitkä par 3, ja birdie viimeiselle riittivät tuomaan hänelle uran ensimmäisen voiton.

Päätösreiällä Svensson olisi vielä voinut laittaa painetta voittajalle, mutta hänen noin puolentoista metrin birdie-putti livahti aivan reiän vierestä ohi. Näin Helligklidellä oli kaksi puttia lyhyestä matkasta voittoon.

”Olen sanaton ja kiitollinen”, Helligkilde tiivisti voittopuheessa.

Kisan ennätystulos

Voittotulos tänä vuonna oli -22 (61-67-66-71), mikä on kisan ennätys. Tänäänkin Helligkildellä oli aineksia parempaan, sillä hän osui 16:ta reikää lukuunottamatta kaikkiin muihin viheriöihin.

”Tänään ei ollut hyvä puttipäivä”, hän sanoi.

Helligkilden teemana tällä viikolla oli pelata omaa peliä ja osua mahdollisimman moneen viheriöön. Hän ei tähdännyt useinkaan lipulle, vaan pelasi pikemminkin varman päälle prosenttigolfia. Kun kahtena päivänä puttipeli oli erittäin hyvässä kunnossa, kova tulos syntyi silläkin tavalla.

”Kenttä mahdollisti sen, että pystyin lyömään täyttä tiiltä, sillä jos pallo meni vinoon, tiesin, että sen saa metsästä pois chippaamalla sivuun tai lyömällä kohti lippua”, hän totesi.

Voittopuheessaan Helligkilde naureskeli, että jo tiistaina harjoituspäivänä hän oli todennut pelikaverilleen pitävänsä erittäin paljon Vierumäen Cooke-kentästä. Tunne vain vahvistui kilpailun mittaan.

”Nyt voiton jälkeen on helppo sanoa se uudestaan”, hän naureskeli.

Voitostaan Helliglilde palkittiin 32 000 euron shekillä. Lisäksi hän teki perjantaina holarin seitsemännellä reiällä, jossa palkintona oli noin 22 000 euron arvoinen Yamahan moottoripyörä.

Kiertueen rankingissa hän nousi kahdeksanneksi, ja kauden päätteeksi 20 parasta pelaajaa saa paikan European Tourilla. Tanskalaisella on nyt koossa 61 000 euroa, jota hänen pitää vielä kartuttaa jonkin verran syksyllä, jotta paikka pääkiertueella heltiäisi.

Ainakin Vierumäellä juutin peli näytti olevan siinä kunnossa, että menestystä hänelle voi odottaa vielä jatkossa, varsinkin kahdella seuraavalla viikolla, kun kiertueen karavaanit pysähtyvät kahdeksi viikoksi Esbjergiin, Tanskaan.

Kakko paransi viikonloppuna

Suomalaista parhaiten pelasi tänäkin vuonna Roope Kakko, jonka lopullinen sijoitus oli jaettu 17:s. Kun kilpailu viimeksi pelattiin Vierumäellä kaksi vuotta sitten, hän oli kolmas. Odotukset eivät täyttyneet, vaikka Kakko paransi peliään kisan mittaan.

”Toivoin, että olisin ollut sunnuntaina voittotaistelussa mukana ja pelaamassa merkityksellisissä sijoista”, hän totesi.

Päätöskierroksen viisi alle pelannut Kakko päätyi yhteistulokseen -11 (69-70-71-67). Lauantaina olosuhteet olivat niin vaativat, että tulosta 71 voidaan pitää vähintäänkin torjuntavoittona.

Katso Roope Kakon haastattelu kisan jälkeen:

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön GoGolf.fi (@gogolffi) jakama julkaisu

Kakko nousi Vierumäellä rankingissa pari pykälää 41:nneksi. Matkaa 20 parhaan joukkoon on noin 18 000 euroa.

Vierumäellä 39-vuotias suomalainen aloitti neljän kilpailun henkilökohtaisen minirankingin, jonka aikana hänellä on tavoitteena koota yhteensä 20 000 euroa, mikä veisi häntä lähemmäksi tavoitetta.

Tänään Kakko nousi tulosluettelossa kymmenen sijaa. Erityisen hyvin hän pelasi viimeiset yhdeksän reikää (-4). Reiät 11–15 hän pelasi neljä alle parin.

”Aina tulee hyvä fiilis, kun pystyy kirimään eteenpäin tulosluettelossa”, Kakko sanoi.

Lindell paransi päätöspäivänä

Myös Oliver Lindell onnistui päätöspäivänä. Bogiton kierros 68 nosti hänet 38:nneksi, mikä on yksi hänen parhaista sijoituksistaan tänä vuonna kiertueella. Lindellin yhteistulos oli -6 (69-71-74-68).

Myös Antti-Jussi Lintunen onnistui sunnuntaina. Ilman heikosti sujunutta kolmatta kierrosta St. Laurence Golfia edustava amatööri olisi voinut hyvinkin olla viikon paras suomalainen. Yhteistulos -4 (70-68-79-68) riitti jaettuun 57. sijaan.

Matias Honkalalla oli hankala päivä ja hän jatkoi putoamistaan tulosluettelossa. Honkalan (+1, 70-69-76-74) sijoitus oli lopulta 64:s. Hänen ranking-sijoituksensa on 63:s.