Rasmus Højgaard matkalla tähtiin – nuoret tulokkaat voittotaistossa Mauritiuksella

Rasmus Hojgaard selvitti tiensä ET:lle karsintafinaalin kautta

Mauritius Openissa ovat viimeisten vuosien aikana juhlineet voittoa urallaan kovassa nousukiidossa olevat pelaajat. 18-vuotias Rasmus Højgaard on vain lyönnin päässä kärjestä ennen finaalipäivää.

Heritage Golf Clubilla Mauritiuksen paratiisisaarella lähdetään European Tourin kisan viimeiselle kierrokselle jännittävästä tilanteesta, jossa ensimmäisen yhdeksän pelaajan välistä eroa on vain kolme lyöntiä. Calum Hill, Thomas Detry sekä Antoine Rozner (-16) ovat takaa-ajettavina, lyönnin päässä heistä on muun muassa Tanskan 18-vuotias superlupaus Rasmus Højgaard

Hill oli tyrmäävän vahva Challenge Tourilla päättyneellä kaudella.  Belgian Detrylla on hurjat tilastot sijoittumisesta kymmenen joukkoon ET:lla, ykkötila vain puuttuu.

Kärkimiehiä yhdistää nuoruus, top-yhdeksiköstä Sihwan Kim (31-v) on vanhin, Hojgaard nuorin, muut seitsemän iältään 22-26 vuoden välissä.

Højgaard on iästään johtuen kärkikatraan miehistä  omassa sarjassaan.

Mikäli nuorukainen voittaa, hän sysää syrjään tanskalaisten sarjassa Thomas Björnin aiemman ennätyksen kilpailujen määrässä, jossa tulokas on ET:lla voittanut. Björn oli 1996 voittaessaan Skotlannissa 24 vuoden ikäinen. Rasmus  Højgaardille kisa on pääkiertueella vasta viides.

Menestystä ja kovia kisoja on takana paitsi Challenge Tourilta, myös amatöörisarjoista. Rasmus Højgaard oli edellisvuonna voittamassa kaksoisveljensä Nicolain kanssa Tanskalle amatöörien MM-kultaa, parivaljakko edusti Eurooppaa myös juniorien Ryder Cupissa syksyllä 2018.

Nicolai Højgaard puolestaan oli tehdä historiaa ET:lla jo syyskuussa, jolloin hän jäi kakkoseksi tiukan taiston Sergio Garcialle hävinneenä.

Viasat ja Viaplay näyttävät Mauritius Openin suorana lähetyksenä myös sunnuntaina kello 9.30-15.00