Rantanen onnistui rapakon takana – viides US Speedgolf Championshipissä huipputuloksella

Mikko Rantanen sijoittui viidenneksi US Speedgolf Championshipissä.

Mikko Rantanen pelasi yhden uran parhaista speedgolf-kierroksista, mutta jäi ensimmäisenä rannalle neljän miehen shootoutista.

Mikko Rantanen on sijoittunut viidenneksi kovatasoisessa US Speedgolf Championship -kisassa. Rantanen oli ensimmäinen, joka pääsi mukaan kuuden reiän shootoutiin, jossa ratkaistiin mestaruus.

Rantasen tulos oli loistava. Hän löi 73 kertaa ja käytti aikaa 18 reiän kierrokseen 51 minuuttia 17 sekuntia. Neljänteen sijaan jäi matkaa 2,5 minuuttia.

”Pelasin yhden parhaimmista speedgolf-kierroksistani. Juoksussa säästelin vähän voimia maanantain MM-kisoihin”, Rantanen sanoi. ” Ehkä pari minuuttia olisi voinut kovempaa juosta, mutta tulos olisi voinut siinä kärsiä.”

Rantasen suorituksen arvoa nostaa se, että hänen taakseen jäi muun muassa vuosien 2014 ja 16 speedgolfin maailmanmestari.

Kisan toinen suomalainen, Jari Pitkälä, sijoittui 15:nneksi. Hän sortui kierroksen alkupuoliskolla kahteen tuplaan, mikä söi tulosta.

Parhaana pelaajana shootoutiin lähti britti Chris Benians, joka pelasi uskomattoman kierroksen 69 ja voitti 18 reiän karsinnan ajalla 49.16. Hän kuitenkin joutui keskeyttämään shootoutin, kun pohjetta alkoi vihloa.

Kisan voittoon näin nousi Wesley Cupp, joka omistaa kisakentän. Hän pelasi tasaisen hyvin ja voitti viimeisen reiän parilla. Kakkoseksi sijoittunut Jamie Reid ja pronssia napannut Jason Hawkins ovat kovia juoksijoita. Uusiseelantilainen Reid käytti 18 reikään ainoastaan 43 minuuttia ja risat.

Naisten sarjan voitti Lauren Cupp, miesten mestarin aviopuoliso.

Speedgolfin maailmanmestaruuskisat alkavat maanantaina Yhdysvalloissa, ja mukana kisassa ovat tietysti Rantanen ja Pitkälä.