Rahm voitti päätöskisan ja Fleetwood rankingin – Rose hyytyi takaysillä

Jon Rahm pelasi väkevän kauden

Justin Rose oli kiinni European Tourin kokonaiskilpailun voitossa kauden päätöskisan 11. reiälle saakka. Sitten paineet taisivat nousta liian suuriksi, ja Race to Dubai kisan voiton vei Tommy Fleetwood.

Englannin Justin Rose jatkoi kierroksen alussa siitä mihin eilen jäi DB World Tour Championship -kisassa Dubaissa. Rose pelasi 11 reikää tulokseen neljä alle parin ja johti kilpailua lyönnillä.

Rose oli menossa kohti rankingin voittoa, mutta sitten Rose alkoi haparoida ja teki viiteen reikään kolme bogia. Se on yhtä paljon kuin koko kisassa siihen asti. Neljännentoista reiän bogi tuli veden kautta.

Rosella oli vielä päätösreiällä mahdollisuus eaglellä nousta rankingin voittoon. Kolmekymmentä metriä pitkä putti forelta ei kuitenkaan uponnut ja voitto meni Tommy Fleetwoodille noin 60 000 euron erolla.

Fleetwood jännitti lopussa

Paineet kokonaiskilpailun voitosta näkyivät myös Tommy Fleetwoodin pelissä päätöskierroksen lopussa. Hän teki kahdelle viimeiselle reiälle bogit ja putosi tuloksissa 21:nneksi.

Se kuitenkin riitti voittoon, sillä Rose sijoittui lopulta jaetulle neljännelle sijalle kolmen muun pelaajan kanssa. Kokonaiskisan voittotaistelu oli tiukkaa, sillä mikäli Rose olisi ollut yksin neljäs, hän olisi juhlinut yksi päätöskisan voittoa.

Fleetwood seurasi Rosen kierroksen päätökseen televisiosta vaimonsa ja vauvansa kanssa.

Rahm voitti kisan

Kisan voittoon pelasi Espanjan Jon Rahm, joka ohitti samalla maanmiehensä Sergio Garcian kokonaiskisassa. Rahm pelasi tänään tuloksen 67. Se nosti hänen yhteistuloksensa -19:ään. Toisen sijan jakoivat Shane Lowry ja Kiradech Aphibarnnart, jotka jäivät ”Rahmbosta” vain lyönnin.

Lowry vastasi tänään päivän parhaasta tuloksesta, sillä hän pelasi huipputuloksen 63 (-9). Päätösreiällä Rahmille riitti par voittoon.

Rahm tienasi voitostaan lähes 1,2 miljoonaa euroa, mikä nosti hänen kauden kokoinaisansionsa European Tourilla neljään miljoonaan euroon.