Rahm menee menojaan, superyllättäjä kakkosena – Korhonen hyytyi loistavan alun jälkeen

Mikko Korhonen jäi pahasti Jon Rahmin jalkoihin lauantaina.

Jon Rahm johtaa Espanjan avoimia peräti viidellä lyönnillä ennen päätöskierrosta. Mikko Korhoseen eroa on jo 11 lyöntiä.

Espanjan avointen voittotaistelu on enää muodollisuus. Race-to-Dubai-kilpailun kärkimies Jon Rahm alitti Club de Campo Villa de Madridin kenttä parin peräti kahdeksalla lyönnillä siirtyen ennen päätöspäivää lähes tavoittamattomaan viiden lyönnin johtoon.

Maailmanlistalla viidentenä oleva Rahm saa huomenna kärkiryhmään seurakseen kaksi maanmiestään: Rafa Cabrera Bellon ja todellisen yllättäjän Samuel Del Valin, joka on maailmanlistalla sijalla 1 413 ja jonka kaikkien aikojen suurin palkintoshekki European Tourilta on noin 15 000 euroa.

”Minun on vain jatkettava sitä, mitä olen tehnyt. En voi keskittyä siihen, mitä muut tekevät”, superyllättäjä järkeili kolmannen kierroksen jälkeen.

”Ainoastaan voitto muuttaisi oikeasti jotain, mutta vastassa on maailmanlistan viitonen. Mitä miten olen, jotain 1 413:n luokkaa. Keskityn vain omaan juttuuni, pelaan hyvän kierroksen ja sijoitun niin korkealle kuin voin.”

Hyvissä asemissa kahden kierroksen jälkeen ollut Mikko Korhonen ei onnistunut pitämään asemiaan kärkitaistelussa, vaan hän putosi kuudennelta sijalle 20:nneksi. Korhonen teki lauantaina tuloksen 72 (+1). Hänen yhteistuloksensa on -6.

Korhonen aloitti kierroksen vahvasti tekemällä kolmoselle birdien ja neloselle eaglen.  Hän oli neljä reikää pelattuaan kierrostaan jo kolme alle parin, mutta kierroksen loppu vaati kuitenkin neljä bogia eikä parin alituksia enää nähty.

”Tänään oli vähän tahmeampi päivä. Alku oli vielä hyvää menoa, sitten jotenkin stoppasi”, Korhonen harmitteli.

”Ei mitenkään erityisen huonoa, pieniä missejä ja marginaalit ovat täällä aika pienet. Puttaaminen oli huonoa, siihen täytyy keskittyä huomenna. Hyvin väkinäistä pelaamista oli. Täytyy päästää vähän irti ja antaa vain mennä rennosti”, Korhonen kommentoi.

Vaikka taistelu kärkisijoista on suomalaisen osalta mennyttä, kärkikymmenikköön hänellä on vain kaksi lyöntiä matkaa.