Puttiennätykset uusiksi ja voitto kotiin

Kevin Na otti jo kolmannen voiton viimeisen 30 kisan aikana

Kevin Na otti uransa neljännen voiton PGA Tourilla toisella uusintareiällä. Na selvisi viimeisellä kierroksella triplabogista ja tärkein ase voittoon viikon aikana Las Vegasissa oli miehen putteri.

Kevin Na loisti kirkkaimmin jo uransa toisen kerran TPC Summerlin kentällä Las Vegasissa. Yhdysvaltalainen nappasi uransa neljännen PGA Tour voiton toisella uusintareiällä kaataen jatkoajalla Patrick Cantlayn. Näin Na jatkoi käsittämättömän kovia otteita kentällä, jossa hän voitti uransa ensimmäisen PGA Tourin kisan vuonna 2011. Viime vuoden kisassa Na oli kakkonen.

Putteri oli ratkaiseva maila viikossa. Na upotti toisella uusintareiällä reilun metrisen voittoputin, mutta se ei todellakaan ollut yllätys. Na oli upotellut pitkin viikkoa palloa enemmän kuin kukaan, koskaan, PGA Tourin tilastoinnin historiassa.

”Olisi pitänyt antaa suudelma putterilleni voiton jälkeen, mutta teen sen varmaan vasta kotona. Pelini vahvuudet tulevat esiin mitä lähemmäs viheriötä päästään. Jos lyön palloa edes kohtuullisen hyvin, minulla on tunne, että pystyn voittamaan”, Na kertoi voiton jälkeen.

Neljän kierroksen ja kahden uusintareiän aikana Kevin Na upotti putteja kokonaisuudessaan 558 jalan ja 11 tuuman edestä. Tämä tarkoittaa metreiksi käännettynä noin 170 metriä. Päivää kohden upotettuja putteja on tullut noin 42,5 metriä.

Kun tämä käännettiin strokes gained tilastoon, jossa mitataan lyöntieroa keskivertopelaajaan, on luku kenties helpommin ymmärrettävä. Na voitti keskivertopelaajaa viikon aikana 14,236 lyöntiä putterillaan!

Lyöntien puolesta Na hävisi keskivertopelurille avauksissaan ja kokonaislyömisessä hän oli vain niukasti keskiarvoa parempi. Tee to green tilasto näyttää hänelle +0.578 lyönnin lukua. Näillä tilastoilla voittaminen on nykypäivänä täysin tavatonta.

Niin tai näin, Na osoitti, että putterilla voi voittaa kilpailun myös nykypäivänä, vaikka pallon lyöminen olisi vain kohtalaista. Voitto nostaa Nan maailmanlistalla 30 parhaan joukkoon nykyiseltä sijalta 40. Yksi tavoite tulevaan vuoteen on varmasti jopa paikka Ryder Cupissa.

Sitä ennen Tiger Woods saa pähkäillä olisiko voittajalle paikka Presidents Cupissa. Na otti jo toisen voittonsa vuoden 2019 aikana ja kolmannen voiton viimeisessä pelatussa 30 kisassaan.

”Toivon, että Tiger laittaa minulle viestiä. Jos ei laita, minä laitan hänelle. Koen, että minun puttaamisestani voisi olla apua reikäpelissä”, Na täräytti.

Paras eurooppalainen kisassa oli norjalainen tulokas Kristoffer Ventura, joka jakoi 18:nnen sijan.