Pulkkaselle iso kolmen birdien putki: The Open paikka jäi vielä saavuttamatta

Tapio Pulkkanen ei VIELÄ saavuttanut paikkaa Openiin

Tapio Pulkkanen pelasi upean turnauksen Joburg Openissa. Uran kolmas startti European Tourin turnauksessa toi ensimmäisen sijoituksen kolmen parhaan joukkoon.

Tapio Pulkkanen (-17) jäi niukimmalla mahdollisella tavalla ulos kolmen The Open -paikan saaneen joukosta. Hän jakoi kolmannen sijan yhdessä eteläafrikkalaisen Shawn Norrisin (-17) kanssa Joburg Openissa. Norris on maailmanlistalla sijalla 192 ja Pulkkanen sijalla 197. Tämän vuoksi paikka meni kotimaassaan pelanneen Norrisin matkaan.

Ei kuitenkaan hätää. Tapio Pulkkanen osoitti tällä viikolla, että kyseessä on poikkeuksellinen pelaaja, jonka ura tulee todennäköisesti sisältämään paljon voittoja, iloa ja pitkiä draiveja. Jaetun kolmannen sijan myötä Pulkkanen nousee maailmanlistalla todennäköisesti 150 parhaan joukkoon ensimmäistä kertaa urallaan.

Pulkkanen jätti maanantaina kaiken kentälle. Hän sai vaikean alun päivään, ja Tapsa taisteli tärkeitä pareja. Kun taistelu kävi kiivaimmaksi, Tapsa painoi upean kolmen birdien putken rei’ille 14, 15 ja 16.  Samaan aikaan Shawn Norris teki kuitenkin tärkeät birdiet rei’illä 17 ja 18, jolla putti meni sisään sivuovesta.

Tämä putti tarkoitti, että Pulkkasen pitää tehdä birdie jommallekummalle viimeisistä rei’istä. Hyvää paikkaa birdieen ei enää tullut, mutta Pulkkanen taisteli tärkeät parit korttiin. Viimeisen kierroksen tulos oli 68 (-4) ja kisan yhteistulos -17. Jaetun kolmannen sijan myötä Pulkkanen kuittaa myös kauden 2018 ensimmäiset palkintorahat. Etelä-Afrikasta lähtee matkaan noin 65 000 euron arvoinen shekki.

Miksi olisimme siis surullisia, että The Open paikka jäi vielä saavuttamatta? Pulkkanen tulee nykyisellä kiidollaan saavuttamaan paikan The Openiin hyvissä ajoin. Vaihtoehtoja paikan saavuttamiseen on vielä monia ja kisaan aikaan yli puoli vuotta.

Kisan voitti lopulta ylivoimaisen esityksen jälkeen intialaisen golfin tuleva suurnimi Shubhankar Sharma (-23). 21-vuotias ei tehnyt viimeiseen kolmeen kierrokseen bogiakaan kasatessaan selvän voiton ennen toiseksi noussutta Erik Van Rooyenia (-20).

Mikko Korhonen sijoittui kisassa jaetulle kolmannelletoista sijalle ja tulee tienaamaan noin 15 000 euron palkintorahat.