Pulkkanen rohmusi peräti yhdeksän birdieä päätöspäivänä

Tapio Pulkkanen oli iskussa Tanskassa päätöspäivänä.

Tapio Pulkkanen teki hienon nousun Made in Denmark -kisassa päätöspäivänä. Helsinkiläisellä on mahdollisuus ottaa kauden toinen top 10 -sijoitus.

Tapio Pulkkanen teki peräti yhdeksän birdieä päätöspäivänä Tanskassa ja nousi kolkuttelemaan kymmenen parhaan joukkoa Himmerlandin kentällä käydyssä kolmen miljoonan euron kisassa.

Samalla Pulkkanen tuli pelanneeksi ensimmäisen kuutosella alkavan kierrostuloksen Himmerlandissa. Tätä ennen Pulkkanen oli ehtinyt kiertää kentällä peräti yhdeksän kisakierrosta ilman rajan rikkomista. Pulkkasen yhteistulos kilpailussa oli -7 (70-70-70-67).

Pulkkasen päästyä maaliin hänen sijoituksensa oli kahdeksas. Kierros on monen pelaajan osalta vielä kesken, joten Pulkkasen sijoitus elää vielä.

Tähän mennessä Pulkkasen paras sijoitus tällä kaudella on kahdeksas sija, joka tuli kuukausi sitten Marokossa.

Pulkkanen aloitti kilpailun birdiellä, mutta teki kolmannelle reiälle tuplan. Viidenneltä reiältä hän aloitti kierroksen ensimmäisen neljän birdien putkensa.

Toisen neljän birdien putken Kymen Golfin kasvatti teki rei’ille 14–17. Sitä ennen hän oli tehnyt kaksi perättäistä birdieä rei’ille 11 ja 12. Harmittavasti Pulkkanen päätti kierroksensa bogiin. Par olisi melko varmasti taannut paikan kärkikymmenikössä.

Kilpailun kärjessä on Itävallan Bernd Wiesberger, joka on tuloksessa -14. Kahden lyönnin päässä hänestä on viime vuonna Vierumäki Finnish Challengessä uusinnassa Kim Koivulle hävinnyt Skotlannin Robert MacIntyre.

Tällä viikolla Koivu jäi kauaksi kärjestä, sillä hänen lopullinen sijoituksensa tulee olemaan jaettu 51:s. Koivun yhteistulos oli +1 (70-72-71-72).