Pulkkanen: ”En miettinyt ranking-voittoa kierroksen aikana, enemmän sen jälkeen sitten.”

Tapio Pulkkanen ja Challenge Tourin ranking-voitosta ansaittu palkintolautanen.

Tapio Pulkkasen ansiot nousivat yli 210 000 euroon, sillä hän sai ranking-voitosta sievoisen bonuksen.

Tapio Pulkkanen pelasi tänään rennolla fiiliksellä, vaikka panokset olivat kovat Challenge Tourin finaalikisassa Omanissa.

”En oikeastaan omalla rundillani miettinyt ranking-voittoa. Enemmän kierroksen jälkeen sitten”, Pulkkanen paljasti GoGolfille.

Erik Van Rooyen olisi voitollaan mennyt suomalaisen ohi kokonaistilanteessa. Pulkkanen pelasi lähti kierrokselleen paljon kärkeä aiemmin ja ehti jännittää tuntikaupalla klubilla, kuinka hänen käy rankingin kokonaisvoiton suhteen.

”Se ei ollut omissa käsissä, mutta hyvin kävi. Totta kai jännitti Van Rooyenin peli. Ajattelin kyllä niin, että jos mies voittaa tämän kilpailun niin ansaitsee kyllä ranking-voiton”, Pulkkanen jakoi kiitosta.

Eteläafrikkalainen ei lopulta voittanut, vaan sijoittui jaetulle kolmannelle sijalle.

Tienestit nousivat yli 200 000 euron

Aiemmin tällä viikolla julkaistiin verotiedot viime vuodelta. Niissä European Tour -pelaaja Mikko Korhonen nousi suomalaisista yksilöurheilijoista korkeimmalle.

Tänä vuonna Tapio Pulkkanen näytti, että Challenge Tourillakin voi tehdä kunnon tilin, kunhan menestyy riittävän hyvin.

Pulkkanen tienasi kaudella 2017 yhteensä 210 799 euroa, sillä hän ansaitsi 180 799 euron palkintorahojen lisäksi rankingin voitosta 30 000 euron bonuksen. Kiertueen kärkitrio jakoi 60 000 euron bonuksen kolmeen pekkaan.

Rahalistan kakkoseksi nousi tänään kilpailun voittanut Ranskan Clément Sordet ja kolmas oli Etelä-Afrikan Erik Van Rooyen.

Rahaakin tärkeämpää pelaajille on se, että he saavat paikan European Tourilla. Kaikkiaan 15 parasta nousee ensi vuodeksi ”sarjaa” ylemmäksi.

Yksi heistä on Ruotsin Marcus Kinhult, joka tekee paluun European Tourille. Hän sijoittui rankingissa täpärästi viidenneksi  (139 419 €), sillä Englannin Aaron Rai oli häntä ainoastaan 16 euroa edellä.  Ruotsista myös Jens Dantorp läpäisi seulan European Tourille.

European Tourilla pääsi rankingin 15 parasta. Tässä he ovat:

Rankingin toiseksi paras suomalainen oli Oliver Lindell, jonka lopullinen sijoitus oli 35:s. Hänen tavoitteensa tällä kaudella oli sijoittua 45 parhaan joukkoon. Ensi viikolla Lindell osallistuu European Tourin finaalikarsintaan.