Hyppää pääsisältöön
Piemontessa on upeita maisemia.

Piemonte ja Bogogno - Italian kulinarismi- ja golfparatiisi

Piemonte on golfarien ja kulinaristien paratiisi. Italian top 10 -kenttien lisäksi alueella tarjoaa lukuisia omia herkkuja. 

Bogogno sijaitsee Piemonten maakunnassa Maggiore-järven eteläpuolella, aivan Sveitsin rajalla. Bogogno Golf lukeutuu Italian upeimpiin golfkohteisiin. 

bogogno.jpg

Bogognon kentiltä aukeaa upeat näkymät lumihuippuisille vuorille.
Bogognon kentiltä aukeaa upeat näkymät lumihuippuisille vuorille.

Bogogno Golf koostuu kahdesta hyvin erityyppisestä kentästä sekä äskettäin uusitusta hotellista. Kentät on suunnitellut tunnettu amerikkalainen golfarkkitehti Robert von Haggen.

Bogognon kuvankauniilta kentiltä näkyy Monte Rosan vuorijono jossa on lukuisia kuuluisia laskettelukohteita. Bogognon kentistä haastavampi on puistokenttä Bonora. Bonoran väylät kiemurtelevat koskemattoman luonnon keskellä metsien, lampien ja purojen lomassa. Del Conte on hieman lyhyempi ja leppoisa kävellä.

Bogognon hotellissa on 28 kahden hengen huonetta ja 4 sviittiä. Kaikissa huoneissa on oma terassi tai parveke golfkenttä näkymällä. Hotellin kattoterassi on varustettu porealtailla, aurinkotuoleilla, baarilla sekä ainutlaatuisilla näkymillä Monte Rosan vuoristolle. Hotellin ravintola on jaettu kahteen osaan ja tarjoilee ruokaa koko päivän sekä illan. Vieressä oleva golfklubi tarjoaa päivällä buffetlounaan ja á la carte – menun.

Piemonte sijaitsee Luoteis-Italiassa jossa sitä reunustaa alpit pohjoisessa ja lännessä. Piemonte on vauras maakunta, jonka pääkaupunki on Torino. Piemonten alavat osat ovat suureksi osaksi maanviljelysmaata, jossa viljellään vehnää, riisiä ja vihanneksia.

Piemonte on yksi Italian tärkeimpiä viinituotantoalueita. Piemontessa on yli 700 neliökilometriä viinitarhoja, ja viineistä tunnetuimpia ovat Barbera, Barolo, Barbaresco ja Moscato, joista Baroloa ja Barbarescoa pidetään Italian parhaimpina punaviineinä. Piemontea pidetään usein Italian kulinarismin keskuksena.

Ruokakulttuurissa on vaikutteita Ranskasta ja se eroaa osittain Etelä-Italian ruokakulttuurista. Etelä Italiassa ruoka paistetaan voissa ja haudutetaan tomaatissa kun taas pohjoisessa käytetään öljyä ja viiniä.

Ulkona syöminen on Italiassa erittäin suosittua ja ravintolakulttuuri tärkeää. Italian ravintolat voi jakaa kolmeen pääluokkaan: ristorante - hieno ravintola hovimestareineen, trattoria ja osteria - arkinen ruokapaikka. Lisäksi ravintoloita löytyy ruuittain: pizzerioita, spaghetterioita (pastaa), zupperioita (keittoa) ja tripperioita (sisäelimiä).

Tutustu Lago Maggioren kohdesivuun