PGA Tour – Francesco Molinarille uran paras puttikierros

Francesco Molinari nousi Arnold Palmer Invitationalin voittoon kierrostuloksella, joka mykisti vastustajat.

Francesco Molinarin (-12) sunnuntain 64, -8 oli viikon paras kierrostulos. Molinari yllätti kärkipelaajat pelattuaan maaliin 90 minuuttia ennen viimeistä ryhmää. Pitkä odotus klubilla palkittiin kahden lyönnin voitolla. Toisen sijan otti Matthew Fitzpatrick (-10).

Molinari nimesi kierroksen uran parhaaksi puttipäiväksi. Peli loisti myös avauksissa, lähestymisissä ja lähipelissä. Tulos oli lähes kahdeksan lyöntiä päivän keskiarvoa parempi.

Voiton mahdollisuus oli käynyt mielessä jo lauantai-iltana. Kenttä muuttui vaikeammaksi iltapäivää kohden ja Molinari tiesi, että hyvä kierros sunnuntaina saattaisi riittää haastamaan kärkipaikasta. Tarkoituksena oli pelata aggressiivisesti ja rohkeasti. Putit alkoivat pudota heti kierroksen alussa. Kierros kruunautui 13 metrin upotukseen viimeisellä.

Francescon lyöntivarmuus on ollut miehen valttikortti koko uran ajan. Kaksi vuotta sitten keskittyminen siirtyi lyöntipituuden kasvattamiseen. Nopeusharjoittelulla ja taakseviennin suuremmalla lantionkierrolla lyöntipituus on kasvanut lähes kaksikymmentä metriä. Lyöntivarmuus on säilynyt hyvänä ja tasaisesta sijoittujasta on tullut tasainen voittaja. Italialainen on voittanut neljä kertaa viimeisen 10 kuukauden aikana ja saavutuksiin voidaan lisätä täydellinen onnistuminen Ryder Cupissa.

Niken tallipelaajana uransa tehnyt Molinari siirtyi kaudella 2019 Callawayn talliin. Tulosta teki etenkin Odysseyn Stroke Lab putteri. Mailan varsi on 40g tavallista kevyempi ja osittain grafiittia. Painoa on siirretty lapaan ja etenkin vastapainoon gripin alle. Painotuksen tarkoituksena on parantaa putterin tuntumaa ja liikkeen rytmiä.

Molinarin pelissä ei näy heikkouksia ja kevät etenee nopeasti kohti majoreita.