Hyppää pääsisältöön
Mikko Korhonen on tasaisen vahva kaikilla ET:n tilastoilla
Getty Images

Pehmeät pinnat sopivat Mikko Korhoselle: "PGA Championshipin jälkeen pidän kuukauden tauon”

US Openissa pelaaminen ei kuulu Bethpage Blackilla uransa toiseen majoriin valmistautuvan Korhosen suunnitelmiin.

Sunnuntaina New Yorkiin lentäneellä Mikko Korhosella on useimpien kilpakumppaniensa tavoin kolme päivä aikaa valmistautua Bethpage Black-kentän muotoihin ja olosuhteisiin. 

Sateiden johdosta kenttä  tullee olemaan normaalia huomattavasti pehmeämpi. Tämä sopii Korhoselle, joka saavutti Kiinan mestaruuden areenalla, jolla oli sen pehmeyden vuoksi käytössä pallon paikan parannusoikeus väylällä.

Huomiota herättävää oli  Kiinan kisassa TV-ruudn välitykselläkin havaita, kuinka jyrkästi suomalaistähti tulee etenkin lyhyillä raudoilla, wedgeillään palloon.

”Kyllä se pitää paikkansa. Näinhän minä olen koko uran aikani pelannut. Tulen aina jyrkästi palloon, en osaa lyödä pinnasta wedgejä. Se on tulevaisuudessa yksi niistä pelin osa-alueista, joihin minun on löydettävä uusia sovellutuksia ja taitoa”, Korhonen kertoi edellisviikolla GoGolfille.

Mikko Korhonen on tästäkin syystä vierastanut enimmmäkseen links-kentillä pelattavia Skotlannin ja Irlannin mestaruuskisoja. Hän on osallistunut niihin yhteensä  vain kuudesti ja pakannut matkalaukkunsa  poikkeuksetta kahden kierroksen jälkeen. 

Ranskan avoimissakaan ei menestystä ole osunut kohdalle, paras sijoitus on 26:s.

Open Championshipiin Korhonen ei vielä ole mahtunut. Heinäkuun puolivälissä kisa pelataan Pohjois-Irlannissa, Royal Porthrushin kentällä.

Loman avulla uutta latausta peliin

Kiinasssa saavutetun voiton jälkeen Korhonen jätti luonnollisesti British Mastersin väliin. Samoin hän perui PGA Championshipin jälkeen käytävään Made in Denmark-kilpailuun osallistumisensa.

”Minulta jää neljä viikonloppua väliin, otan PGA:n jälkeen tarkoituksella kunnon huilin ja latautumisvaiheen. Ensin pidän täysin lomaa, olen lasten kanssa ja käynnistän pattereita ladattuani harjoittelun kauden toista puoliskoa varten. US Open ei ollut suunnitelmissani ennen Kiinan voittoa, eikä sen jälkeenkään. En ole menossa karsintoihin”, Korhonen kertoo.

US Openiin saavat suoran paikan maailmanlistan 60 parasta pelaaja kesäkuun alun tilanteen mukaan. Korhonen on tällä hetkellä 87:s, joten suunnitelmien muuttumiseksi hänen pitäisi saavuttaa viikonloppuna vahva sijoitus kärkikymmenikössä.

GettyImages-1148858250.jpg

Bethpage Black isännöi ensimmäistä kertaa PGA Championshipia.
Bethpage Black isännöi ensimmäistä kertaa PGA Championshipia.
GETTY IMAGES

Hän palaa kisakentille juhannuksena Saksassa käytävään BMW Internationaliin. 

Kesäkuun viimeisellä viikolla pelataan Korhoselle mieluisalla kentällä Valderramassa Sergio Garcian isännöimä kisa, jossa suomalainen oli tähtien puristuksessa upeasti kolmas edellissyksynä.

Heinäkuussa ET:n ohjelmassa on kolme linkseillä pelattavaa kisaa, Irish Open, Scottish Open ja The Open, sekä WGC:n kilpailu Teksasissa. 

Merkille pantavaa on sekin, että elokuun alussa pääkiertueella on kaksi tyhjää viikonloppua ennen Prahassa pelattavaa Tsekin osakilpailua.

PGA Championshipissa hän lähtee torstaina avauskierrokselleen kello 21.22. Perjantain aamuvuorossa startti on kello 15.57 Suomen aikaa.

Viasat ja Viaplay näyttävät PGA Championshipin suorina lähetyksinä torstaista sunnuntaihin. Torstaina klo 20.00 käynnistyvässä lähetyksessä asiantuntijana toimii Mikko Ilonen.