Hyppää pääsisältöön
Fredrik Jendelid pitää pelaajien svingit kunnossa karsinnoissa
Nikke Tyry

Päävalmentaja tarjoaa pika-avut karsinnoissa

Fredrik Jendelid viettää vuosittain vain noin 40 päivää Suomessa. 120 päivää hän on leireillä ja kisoissa maajoukkueen kanssa. Tällä viikolla hän toimii pelaajien apuna Luminessa European Tourin karsinnoissa.

Fredrik Jendelidin ulkoinen olemus voisi olla monen mielestä kuumottava: iso mies, hyvin ruskettunut iho ja tupakka usein huulessa. Ulkoiselta habitukseltaan hän muistuttaa enemmän nyrkkeilijää kuin golfvalmentajaa. Toki miehestä näkee, että kyseessä on kovalla intensiteetillä työtään tekevä ammattilainen, mutta pelottava hän ei ensitapaamisten perusteella ole.

Karsinnoissa hän asuu yhdessä Kim Koivun ja Linus Väisäsen sekä heidän tukipiiriensa kanssa samassa asunnossa. Matkassa on myös fysioterapeutti Matti Lindholm.

"Kimin kanssa tehtiin jonkin verran enemmänkin töitä ennen kisaa. Hän pelaa hyvin tällä hetkellä. Muuten autan pelaajia jos he kysyvät, en tunge työntämään näkemyksiäni."

Lindellin draiveihin apua

Tänään aamulla apua tarvitsi Oliver Lindell, joka tuskaili oikealle lähtevien draivien kanssa. Lindell pyysi nopeat vinkit tunti ennen kierrosta, ja Jendelid astui esiin. Hartialinjan korjauksen jälkeen pallo alkoi lähtemään linjaan, joka takasi paljon paremman mielen neljänteen kierrokseen.

"Ihan oikeassa olit kun sanoit, että set-up oli tosi auki. Nyt alkoi jo lähtemään drawt'a, joka on aika harvinaista mulle", Lindell kertoi kierroksen alla.


"Toivottavasti tällä viikolla tulee lisaa European Tour -pelaajia, se lisää lajin kiinnostusta harrastajien ja uusien pelaajien silmissä."


Jendelidin työkokemus liitossa on ollut monimuotoinen. Ihmiset ympäriltä ovat vaihtuneet, ja hän on saanut sittemmin tehdä työtään melko yksin.

"Kun saavuin hommiin, tein töitä Janne Marvailan kanssa. Hänen työsuhteensa loppui kolme viikkoa sen jälkeen. Sitten tein hommia Petrin (Peltoniemi) kanssa, kunnes hänkin sai lähteä pari viikkoa myöhemmin. Lopulta huomasin, että varsinaista manageria ei enää ole, joten on tässä ollut paljon tapahtumaa suomalaisessa golfissa, joka on näkynyt myös minun työssäni", Jendelid heittää.

Tulokset ovat kuitenkin olleet hyviä, erityisesti ammattilaispuolella.

"On varmaan ennätys, että meitä on kuusi täällä? Vielä kun Tapio meni suoraan läpi, niin jollain tavalla voisimme puhua seitsemästä. Toivottavasti tällä viikolla tulee lisaa European Tour -pelaajia, se lisää lajin kiinnostusta harrastajien ja uusien pelaajien silmissä."

 

GoGolf suosittelee