Oliver Lindellin vahva startti hyytyi takaysillä – tsekkipelaaja tyrkyllä European Tourille

Oliver Lindellin tuloskortti oli lauantaina turhan kirjava tuloslistalla nousemiseksi

Oliver Lindell (70-72-73,+2) aloitti räväkästi, mutta hyytyi kierroksen edetessä. Tsekin Ondrej Lieser voi tehdä maansa golfhistoriaa nousemalla pääkiertueelle CT:n kautta

Oliver Lindell aloitti kolmannen kierroksen ryminällä kahdella birdiellä. Näin oli tarkoituskin, sillä ET:n kortin tuova toinen sija oli hänellä 36 reiän jälkeen yhhdeksän lyönnin päässä.

Ulosmenoon Lindell teki niitä lupaavasti neljä, saman määrän johon oli joutunut tyytyymään kahden ensimmäisen kierroksen aikana.

Valitettavasti bogeja tunki kortiin tasaiseen tahtiin. Kymmenennellä tuli kolmas, 13:lla tuplabogey, joka vei viimeisetkin mahdollisuudet kärjen tavoittamiseksi. Lyöntejä kirjattiin kaikkiaan 73,+2.

Tuloslistalla suunta on ollut kierros kierrokselta alas. Kun kolmas kierros on vielä hivenen kesken, Lindellin sijoitus oli 45:n pelaajan joukossa 36.

Selvää on jo ennen finaalipäivää, että Lindell saa vahvan kortin kakkoskiertueelle kaudelle 2021, European Tourille ei ole asiaa.

Tsekin lippu European Tourin kisoihin?

T-Golf & Country Clubilla Mallorcalla ensimmäistä kertaa pelattavassa Challenge Tour Grand Finalissa on  jännitystä ilmassa viiden ensimmäisen pistemiehen kohdalla. He saavat kohtuullisen kortin pääkiertueelle. Normivuosina määrä on ollu 15-20  pelaajaa.

Jännitys kohdistuu erityisesti viimeiseen paikkaan, josta  lauantain  jälkeen kiistelevät 42-vuotias brittikonkari Matt Ford, sekä Tsekin Ondrej Lieser, joka voitti toissaviikolla Andaluciassa CT-kisan. Ford on pääkiertueella pelannut aiemminkin. Mikäli Lieser nappaa viimeisen paikan, hänestä tulee kaikkien aikojen ensimmäinen tsekki, jolla on kunnon kortti pääkiertueelle.

Lieserin nousu European Tourille olisi sikälikin melkoinen sensaatio, että hän on ennen Tourin finaalia päässyt mukaan vain neljäään kisaan. Kolmessa viimeisessä sijoitukset ovat olleet 13:s, neljäs sekä voitto. 29-vuotias Lieser on pelannut vuosikausia minitoureja kotimaassaan sekä Keski-Euroopassa.

Tsekit ovat järjestäneet ET:n ja Challlege Tourin kisoja pelkästään 2000-luvulla kymmenissä laskettavan määrän. Tästä kulmasta asiaa katsoen Lieserin nousu ykköstasolle olisi lajin ja kiertueiden kannalta merkittävä rajapyykki.