Oliver Lindell viides Espanjan CT-kilpailussa

Oliver Lindellillä on pitkä matka

Oliver Lindell johti hetken aikaa Andalucia Challengea. Ondrej Lieser saavutti Tsekin kautta aikojen ensimmäisen ykköstilan CT:lla

Suomalaismenestys oli Challenge Tourin Cadizin kilpailussa kauden parasta. Oliver Lindell ja Roope Kakko pääsivät seitsemänneltä sijalta päätöspäivään Iberostar Real Club de Golf Novo Sancti Petrin kentällä.

Lindell sai lentävän lähdön ja oli kuuden reiän ja kolmen birdienjälkeen jakamassa kärkipaikkaa. Pelattuaan  yhdeksän reikää neljä alle porvoolaisen nimi keikkui hetken yksinään kärjessä. Toinen puolisko oli draiviensa kanssa kolmena ensimmäisenä päivänä vaikeuksissa olleelle Lindellille vaikeampi. Hän teki kolme bogia ja yhden birdien pudoten  kärkitaistosta jo ennen viimeisiä reikiä.

Kierroksensa lopetettuaan Lindell oli tuloslistalla jaetulla viidennellä sijalla tuloksin 68-73-71-70,-6.

Challenge Tourilla Lindell on ollut aiemmin kahdesti neljäs ja tämä kisa huomioiden kahdeksan kertaa kärkikymmenikössä. Lindell tulee hieman nousemaan kiertueen pistelistalla nykyiseltä 30:lta sijaltaan.

Roope Kakko ja Janne Kaske jakoivat sijalukua 26:s yhteistuloksella -1. Kim Koivun (+4) sijoitukseksi tuli 53:s.

Tsekin Ondrej Lieser nousi loppusuoralla kärkeen. Maailmanlistalla 500:n ulkopuolella oleva 29-vuotias Lieser on tehnyt pitkän matkan minitoureilla, jossa hän on onnistunut voittamaan kahdesti kolmostason kisan

CT:lla Lieser on pelannut vuodesta 2008 hajakisoja yhteensä 25 kertaa villeillä korteilla. Edellisessä Italian kilpailusssaan hän nousi ensimmäisen kerran  kymmenen joukkoon (4.)

Lieserin ykköstila on Tsekin ensimmäinen tällä tasolla, ja melkoinen virstanpylväs maalle, joka on todellakin pannut kortensa kekoon  järjestämällä yhteensä kymmeniä ET:n, LET:n, Challenge Tourin ja Let Access kiertueen kisoja.

Challenge Tour jatkuu alkavalla viikolla samalla kentällä pelattavalla kisalla. Kauden finaali on vuorossa 1,5 viikon päästä Mallorcalla. Suomalaisista siihen on kutsu toistaiseksi vain Oliver Lindellilla.