Oliver Lindell sai yllättäen kutsun Pohjois-Irlantiin – avaa paljon mahdollisuuksia

Oliver Lindell pelaa kolmatta kauttaan Challenge Tourilla

Oliver Lindell otti äkkilähdön kohti Pohjois-Irlantia, jossa pelataan torstaista lähtien suurehko Challenge Tourin osakilpailu. Pelkän palkintopotin lisäksi tarjolla on myös paikka Rolex Trophyyn ensi viikolle.

Oliver Lindell olisi mahtunut omalla kategoriallaan mukaan Pohjois-Irlannin osakilpailuun Challenge Tourilla. Ilmoittautuminen jäi kuitenkin tekemättä aikarajojen sisällä, joten kisa oli jäämässä väliin. Hän sai kuitenkin kutsun Challenge Tourilta kilpailuun, joka on samalla hänen viimeinen kutsunsa.

Lindellin kannatti ottaa kutsu vastaan, sillä Pohjois-Irlannin kisa voisi menestyksen myötä avata paikan ensi viikon Rolex Trophyyn, jonne mahtuu vielä viisi uutta pelaajaa. Lindell tarvinnee sijoituksen 15 parhaan joukkoon, jotta paikka Rolexiin aukeaa.

Sen lisäksi on mahdollista, että 20-vuotiaan kategoria riittää joihinkin kisoihin myös Rolex Trophyn jälkeen.

Kisassa on todella suuret panokset paitsi rahallisesti, mutta myös ensi viikon Rolex Trophyn kannalta. Rolexiin pääsee mukaan rankingista vielä viisi pelaajaa, jotka eivät mahtuneet sinne Vierumäen kisan jälkeen ja tämä tarjoaa suuria mahdollisuuksia Lindellille, Roope Kakolle ja mahdollisesti myös Antti Ahokkaalle

Suomalaisten rankingit ennen kilpailua ovat erittäin hyvät. Kakko on parhaana sijalla 41, Lindell heti perässä sijalla 42. Antti Ahokas löytyy rankingin sijalta 54. Pohjois-Irlannissa on parikymmentä tonnia suurempi palkintopotti kuin CT:n normaalissa kilpailussa. Rahaa on jaossa noin 220 000 euroa (250 000 dollaria).

Kisassa on mukana myös Peter Erofejeff, joka pelaa kauden toisen Challenge Tourin osakilpailunsa. Vierumäellä ”Patu” missasi cutin.

Suomalaisten lähtökohta kisaan pitäisi olla melko positiivinen. Roope Kakko oli Vierumäellä kolmas ja taisteli Tanskan osakilpailussa voitosta sijoittuen lopulta kymmenenneksi. Roopen kierroskeskiarvo Challenge Tourilla on ensimmäistä kertaa uralla alle 70 lyöntiä.

Oliver Lindellin edelliset kaksi kisaa ovat tuoneet sijoitukset 4 ja 11. Antti Ahokas voitti sunnuntaina Kivitippu Pro-Amin ja kuittasi ensimmäisen voittonsa pariin vuoteen. Peter Erofejeffin menestys olisi pienimuotoinen yllätys, mutta Patun taso kotimaisilla kentillä on ollut tänä(kin) vuonna vakuuttava.