Nuutinen voitti jatkorei’illä LETAS-kisan: ”Pelasin kyllä hiton hyvin”

Sanna Nuutinen otti lauantaina uransa kolmannen LETAS-voiton.

Sanna Nuutinen on ottanut Sveitsissä uransa kolmannen LETAS-voiton. Tiia Koivisto täydensi suomalaismenestystä neljännellä sijallaan.

Sanna Nuutinen jatkaa loistavia esityksiään ammattilaiskilpailuissa. Viime viikolla Ladies European Tourilla kolmanneksi sijoittunut Nuutinen voitti tänään LETASin kilpailun, joka pelattiin Sveitsissä.

Helpolla voitto ei tullut, sillä ratkaisu nähtiin vasta ensimmäisellä uusintareiällä, jossa hän sai vastaansa Stina Resenin

Nuutisen voittotulos oli -12. Hän pelasi nousujohteisesti parantaen joka päivä kierrostaan lyönnillä: 69-68-67. Päätöspäivänä hän pelasi etuysin neljä alle parin, mutta teki heti takaysin alussa kaksi bogia. Hän kuitenkin paikkasi tilanteen kolmella perättäisellä birdiellä rei’illä 14–16.

Kun norjalainen Resen sortui päätösreiällä bogiin, mentiin uusintaan, jossa Nuutinen onnistui heti tekemään birdien.

”Pelasin kyllä hiton hyvin. Lyönti toimii ja putit uppoa aina sillon tällöin”, Nuutinen kommentoi Sveitsistä. ”Uusintaan oli kiva päästä. Niissä on aina semmonen kiva jännitys päällä.”

Nuutinen ansaitsi uransa kolmannesta LETAS-voitostaan 6 500 euroa. Viikko sitten LET-kisan kolmannella sijalla hän teki tiliä 12 000 euroa, joten parissa viikossa pankkitilille on tullut mukavasti täytettä.

Lisää Nuutisella on mahdollista ansaita ensi viikolla LET-ympyröissä, kun hän jatkaa pelejä Sveitsissä Swiss Ladies Openissa.

Voiton myötä Sanna kohentaa asemiaan myös maailmanlistalla, joka on ennen seuraavaa päivitystä 280:s. Nuutinen on Suomen ykköspelaaja naisissa.

Myös Tiia Koivisto onnistui hienosti. Hän sijoittui neljänneksi tuloksella -8 jaetulle neljännelle sijalle. Amatööri Emilia Tukiainen sijoittui 14:nneksi ja Karina Kukkonen oli 25:s